Logitech Z906 alınır mı?

Zamanında 2 sene oto ses sistemi işleriyle uğraşmıştım. Muhasebe odasında Z906 vardı 1 uydusu bozuktu 4+1 gibi kullanıyorduk. 165W subwoofer ve 5x65W uydu hoparlörü olan bir sisteme 4 bin lira verilmez. Fiyat olarak yorum yaptım. Bırakın 4 bin lirayı, 2 bin liraya bile 1000W 400 rms subwoofer ve 2 tane de 500W'lık hoparlöre sahip sistem dizilir. Z906'nın subwooferi 40 Hz'den aşağısına inemiyor. Ama arkadaş daha uygun fiyata bir oto ses sistemi dizse evine 25 Hz'e kadar bassları duyabilecek hem de daha doygun ses alacaktır. Z906'da güçlü ses sistemidir. Fakat 4 bin liralık ses ve bass vermiyor maalesef.

Hocam çok bilmişlik gibi olmasın ama, sizin kullandığınız model 500W olanmış. 2 modeli var 500W ve 1000W olarak. 1000W olanı gayet iyi performanslı diye biliyorum. Parasını hak ediyor...

Her şeye Watt olarak bakmayın derim. Ses karakteristiği ve netliği de önemli rol oynuyor. z906 alan adam pişman olur mu? Hiç sanmıyorum. Ama o kadar para vermek çok gereksiz. Evinizin tipini bilmiyorum ama bir müstakil evde bile 300W RMS ten sonrası dışarıya gitmeye başlıyor. Apartmansa zaten 50W bile fazla. Amacınız gümbür gümbür dinlemekse oto ses sistemi kurulabilir. Misal Hoparlör Sony gs1621C Amfi Pioneer Gm-a4704 Hertz Dieci serisinden subwoofer alırsanız Z906 dan çok daha kaliteli ve güçlü bir ses almış olacaksınız. Ama Uğraşmak istemiyorum derseniz Z5500 bile evin kapılarını dolaplarını sallıyor. 1700 tl civarlarına çok rahat bulabilirsiniz. 906 alma sebebinizi daha belirgin olarak söylerseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Arkadaşlar z906 dünyada nadir THX sertifikaya sahip sistemlerden biri. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamadım 😅 40Hz'den aşağı inmiyormuş falan... Bu sistemle değil ev, sinema doyurursunuz. Kendi evin varsa mustakil, okay ama apartman dairesinde kullanırsanız, 1 aya kalmaz komşular sizi attırmak için imza toplar. Öyle bir sistem bu sistem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı