Logitech'in değişim ürünü gümrükte takıldı

eva 02

Hectopat
Logitech'ten aldığım arızalı bir ürün için firma ile görüşüp yenisini göndermelerini sağlamıştım. Ancak yaşanan bazı sorunlar nedeniyle ürünü kargoculardan teslim alamadım ve paket geri gitti. Birkaç gün önce tekrar Logitech ile görüşüp ürünü yeniden göndermelerini istedim, onlar da gönderdiler. Fakat önceki sefer gümrükten sorunsuz geçmesine rağmen, bu kez değeri 30 euro üzeri olduğu için gümrüğe takıldı. UPS ile konuştuğumda, ürünü teslim alabilmem için noter vekaletnamesi vermem gerektiğini söylediler. Ancak bildiğim kadarıyla bu vekaletnamenin masrafı ürünün fiyatına yakın. Logitech ile tekrar görüştüğümde ise bir şey yapamayacaklarını, ürünü gidip teslim almam gerektiğini söylediler. Ne yapabilirim?

1762769680960.png

Hocam ne yazık ki bir yöntemi yok. Lego firmasından ücretsiz eksik parça gönderiminde bile fatura veya gönderim bedeli olmayan bir ürüne neredeyse set gibi vergi ödemiştim. Bir çözümü yok diye biliyorum.

Hocam ne yazık ki bir yöntemi yok. Lego firmasından ücretsiz eksik parça gönderiminde bile fatura veya gönderim bedeli olmayan bir ürüne neredeyse set gibi vergi ödemiştim. Bir çözümü yok diye biliyorum.

Hocam benim de Logitech tarafından gönderilen ürünüm gümrükten kaldı. Notere gidince gelen ürünü şahsi mi ticari olarak mi belirtmemiz gerekiyor?

Hocam benim de Logitech tarafından gönderilen ürünüm gümrükten kaldı. Notere gidince gelen ürünü şahsi mi ticari olarak mi belirtmemiz gerekiyor?

Şahsi hocam. Ticari olarak belirtirseniz ithalat yapıyor olarak muamele görürsünüz.

Şahsi hocam. Ticari olarak belirtirseniz ithalat yapıyor olarak muamele görürsünüz.

Hocam UPS Türkiye gerçekten çok ilgisiz bir firma kendileri ile anlaşmak çok zor. Bana değişim ürünü olarak Logitech G PRO X2 gönderildi. Fatura bedeli 33 euro 30 cent girildiği için gümrüğe takıldı. UPS ürünü Türkiye'den satın alınsaydı 227 USD bedelinde olacağına karar vermiş...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı