LoL az LP geliyor

Raons 13

Hectopat
Katılım
30 Mart 2020
Mesajlar
32
Selam, LoL'de esnekte Altın 2 eloyum. Tekli çiftlide Platin'e çıktıktan sonra Esnek kasmaya başladım. Sorum şurada, ne yaparsam yapayım LP'yi az veriyor; genelde 13-15 arası verirdi ama son attığım oyunda (görsel ektedir) 9 LP verdi. Evet yanlış görmediniz, 9 LP verdi. Bu nasıl olabiliyor?
1631353247527.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Rahat ezmişsiniz gibi. Elo farkındandır. Şansına o saatte tam seviyende veya senden daha iyi rakip gelmemiş. Elo hell falan hikaye. Rakibin senden iyiyse kazancın yüksek olur, kaybın az olur. Rakibin senden kötüyse kazancın az olur, kaybın yüksek olur.

Elohell e hikaye diyeni de ilk defa görüyorum.
Selam, LoL'de esnekte altın 2 eloyum. Tekli çiftlide Platin'e çıktıktan sonra esnek kasmaya başladım. Sorum şurada, ne yaparsam yapayım Lp'yi az veriyor; genelde 13-15 arası verirdi ama son attığım oyunda (görsel ektedir) 9 lp verdi. Evet yanlış görmediniz, 9 lp verdi. Bu nasıl olabiliyor?
Eki Görüntüle 1162975

Son 20maçında en fazla kaç lp aldın Gold stuck mısın wr in kaç.
 
Rahat ezmişsiniz gibi. Elo farkındandır. Şansına o saatte tam seviyende veya senden daha iyi rakip gelmemiş. Elo hell falan hikaye. Rakibin senden iyiyse kazancın yüksek olur, kaybın az olur. Rakibin senden kötüyse kazancın az olur, kaybın yüksek olur.
Mantık doğru gelen rakiple doğrudan alakası var olayın ama elo hell hikaye değil. Kendimden örnek vereyim sezon başında +20, 23, iyi oyunumda 25 falan aliyorken sezonun sezonun sonuna doğru 14, 12 falan oluyor. Ben çok Mac atan birisiyim ve elo hell olayı tamamen kaybetme kazanma oranın ve maç sayinla ile ilgili diamond stuck oynuyorum kaç sezondur, bir kümede sezon içinde kazanma/kaybetme oranin direk Lp miktarini etkiliyor. Yani ne kadar çok Mac atarsan bir kümede ve sezonda o kadar az puan almaya basliyorsun, Rank atlaman çok zorlaşıyor. Kaybediyorum -26 gidiyor kazanıyorum 14 geliyor gibi gibi. Riot'un saçma MMR sistemi.
 
Klasik LoL ve Boosterları engelleme sistemi.

Çok fazla kazanınca "Hopp, orada dur" diyor Riot. Sezon Altın bitirmek için kendimi yırtıyorum, 10 maçta 10 win alıyorum, 13 LP veriyor. 3 maç önce de kazandım, 16 LP veriyordu, 10 maç önce de 15 veriyordu.

Hep ulaştığın peak noktaya kadar bol bol LP'yi veriyor, o peak noktaya ulaşınca LP'yi kısmaya başlıyor. Sezon 6'dan beri oynayan arkadaşlarıma sorduğumda da, bunun ELO Hell olduğunu, az LP verip çok LP kırdığını, ama bu serideyken, 10-15 maç win aldığın zaman bu cehennemden çıkacağını, seri maçına sokmadan küme atlattığını söyledi. Bizzat da şahit oldum. Sezon 10'da Kata ve Nasus main 2 kuzenim, Demir hesap alıp tırmanmaya başladılar. Hiç seri maç oynamadan Altın kümeye kadar çıktılar. Sürekli çatır çatır kazanıyorlardı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı