LoL Blitz yasak mı?

Ban sebebi değil ama kullanmanı tavsiye etmem. Oyunda rünler bile rakip şampiyonlara göre değişiklik gösteriyor. O uygulamada rakip hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadan ezbere yapılmış buildler genelde doğru seçim olmuyor. Zaten en iyi build diye bir şey yoktur. Rakibin dizilimine göre en uygun build vardır. Bu tarz ezberci ve hazırcı uygulamalar yüzünden en doğru buildi yapamayacağın gibi rün ve eşya bilgin de zayıf kalacak.
Blitz uygulaması rakibe göre rün ve eşya seçeneği sunuyor. Blitz en çok kullanılan ve kazanma oranı yüksek rün ve eşya dizilimini ayarlıyor. Aslında oyunu bilen için de çok büyük kolaylık. Bütün büyük yayıncılarda da gördüğüm üzere Blitz'in ayarladığı temel rün dizilimine oyuna girmeden birkaç ufak değişiklik yapıyorlar. Böylece sıfırdan rün ayarlama zahmetine girmiyorlar.

Ayrıca kullanımı yasak değil. Elbette Riot bir gün çıkıp da artık Blitz kullanmak yasak diyebilir ancak bu kadar fazla kullanıcıyı bir anda elbette ki banlamaz. Önceden haber verir, kullanmayı bırakırsın olur biter. Zamanında bir tane üçüncü parti kostüm uygulaması vardı, oyun dosyalarını değiştirerek kostümü yalnızca oyun içinde senin görmeni sağlıyordu. Rakip görmüyordu ama sen istediğin kostüm açık şekilde oyuna giriyordun. O artık yasaklanınca önceden bildirildi, şu şu tarihten itibaren kullanmaya devam ettiği tespit edilen oyunculara ceza verilecektir dendi konu kapandı. Kesinlikle önceden haber verir yani aksi durumda.

Blitz uygulaması rakibe göre rün ve eşya seçeneği sunuyor. Blitz en çok kullanılan ve kazanma oranı yüksek rün ve eşya dizilimini ayarlıyor. Aslında oyunu bilen için de çok büyük kolaylık. Bütün büyük yayıncılarda da gördüğüm üzere Blitz'in ayarladığı temel rün dizilimine oyuna girmeden birkaç ufak değişiklik yapıyorlar. Böylece sıfırdan rün ayarlama zahmetine girmiyorlar.

Ayrıca kullanımı yasak değil. Elbette Riot bir gün çıkıp da artık Blitz kullanmak yasak diyebilir ancak bu kadar fazla kullanıcıyı bir anda elbette ki banlamaz. Önceden haber verir, kullanmayı bırakırsın olur biter. Zamanında bir tane üçüncü parti kostüm uygulaması vardı, oyun dosyalarını değiştirerek kostümü yalnızca oyun içinde senin görmeni sağlıyordu. Rakip görmüyordu ama sen istediğin kostüm açık şekilde oyuna giriyordun. O artık yasaklanınca önceden bildirildi, şu şu tarihten itibaren kullanmaya devam ettiği tespit edilen oyunculara ceza verilecektir dendi konu kapandı. Kesinlikle önceden haber verir yani aksi durumda.
Kendin söylüyorsun otomatik ayarlanan rüne birkaç değişiklik yapıyorlar diye. Bu değişikliği yapan insanlar zaten oyunu bildiği için o değişikliği yapabiliyor. Blitz olmasa bile 10 saniye içinde tüm rünlerini seçebilecek bilgide insanlar. Yani tüm rün sayfasını ayarlamak bir zahmet değil bilen birisi için. LoL yayıncılarının genelde bu tarz sitelerden sponsorluk aldığını düşünürsek ve otomatik seçilen rünü doğrudan kullanmadığına bakarsak işini kusursuz yapan bir uygulama olmadığı anlaşılıyor. Bu konudaki gibi acemi birisinin Blitz'i kullanması oyunu öğrenmesini geciktirmekten başka bir işe yaramaz. Çoğu kullanan insan hangi rünün ne işe yaradığını bile bilmiyor. Bunu çevremde sayısız kez gördüm. Sadece uygulama öyle seçti diye kullanıyorlar. Aynı şekilde maçın gidişatına bile bakmadan kendisine sunulan buildi sırasına kadar bozmadan çıkmaya çalışıyor. Yeterli oyun bilgisiyle manuel olarak yapılan rün dizilimi ve maçın gidişatına göre çıkılan build çok daha sağlıklı olacaktır. Zaten sanıldığı kadar pratik bir uygulama değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı