Lol bot hesap alanların çoğalması

Katılıyorum. Flex oynarken 1 plat ve bir diamond olarak giriyoruz. Düşük elodan birileri de gelsin de eğlenelim diye ama karşımıza GM adam geliyor yanında Challanger duosuyla. Ezdik tabi orası ayrı genelde bu şekilde oluyor çünkü yanımdaki diamond hesabını chadan eritti. Birlikte mis gibi oynuyoruz hocam. Oyunun eşleştirme sisteminin berbatlığını buradan anlayabilirsiniz. Bir platın oyun bilgisine sahibim ve duomla beraber diaya kadar çıktık. Oradan sonrası eğlendirmediği için hesabı erittim. İyi ki de eritmişim. Cidden diamond elo ve sonrası eğlenceli değil. Çok yavaş geçiyor oyunlar bana hak verirsiniz muhtemelen. Ama sırf flex diye de plat birinin karşısına gm atmak saçma bence. Mekanik olarak iyi olmasam ve duomun oyun bilgisi iyi olmasa, bana kol vermese imkanı yok kazanamam. Sırf bir ay falan küçük patchler getirip bu eşleştirme üzerine yoğunlaşması gerekiyor Riot'ın.
Mantıklı gelmiyor dediğiniz. Challenger elodan hesap eritmiş birine challenger atması çok normal. Eminim ki takımınızda karşıya gelen gm'ye denk bir eloda oyuncu vardır. Rakip oyunculardan biri de elmastı muhtemelen. Size denk olması için. Oyun gidip sizin oyununuza sırf siz platsınız diye -takımınızda başka plat olduğunu sanmıyorum- karşıya master/elmas karışımı bir takım atsaydı challenger duonuz oyundaki tempo farkıyla ezecekti onları. Peki bu adil olur muydu? Oyunların eşleştirmeleri her zaman birbirini dengeleyen oyuncuların bulunmasını sağlayarak oluşturuluyor zannımca. Tabii lolün oyuncu kitlesi bana katılmaz ama gözlemlediğim bu.

Baya bi zamanlarını almıyorlar mı işsizlik resmen ama bunlardanda para kazanıyorlar.
Hocam westte vs. yaptıkları için hesap başı 30-50€ alıyorlardır. TR'deki pasif gelirdir muhtemelen. Ve dediğimiz gibi bunla bot hesap. Biri oynamıyor. Yazılım kendi oynayıp kasıyor çarı.

Weak mentalite dıyor adam botlara karsı Flex atıyor konuyu açan adam rekabetçi yüksel elodan bahsedıyor senin kulvarın değil burası maymunlarla oyun oynamaktan zevk alıyorsan sana kalmış yüksek elo maçların satılmak ıcın kaç paralar harcadıgını bılıyoruz hesap satışları o kadar fazla ki millet unranked alıp yardırıyor bunu bılıyorum cunku yapanlardandım gram oyun hakkında fıkrın yok gunde attıgın 2 3 gumus Flex'le weak mentaliden bahsedemezsin ben PC'mi dizdim elo Boost'la hesap satısıyla wintradele yapılmaması gerekıyor ama o kadar cok acık var ki oyunda yine de adamların asıl amacı satabıldıgı kadar kostüm satmak sen oyna Flex'sını karışma bılmedıgın işlere.
E sen toxic birisin ki. Bu toxiclikle nereye win alıyosun sen? Bi kere bana şuan hakaret ettin. WT olayını sanki çok yaşadın ama ben yaşadım. Emin ol çok maç kaybettim ki hesabımı eritip eğlenmeye devam ettim. Ayrıca o ı tuşuyla yazma olayını da bırakın ya. Çok cringe oluyor. İ diye bir harf var onu kullan. Cidden gördüğüm en zayıf mentallerden birisin. Oyunuma gelsen bir tilt ederdim de seni bırakmışsın ki communitye güzel bir hizmet yapmışsın. Ne demişler? İstifa da bir hizmettir. Hizmetlerin için teşekkür ederim. İngilizceyi de doğru kullan bence. Flex'sını ne ya?

Mantıklı gelmiyor dediğiniz. Challenger elodan hesap eritmiş birine challenger atması çok normal. Eminim ki takımınızda karşıya gelen gm'ye denk bir eloda oyuncu vardır. Rakip oyunculardan biri de elmastı muhtemelen. Size denk olması için. Oyun gidip sizin oyununuza sırf siz platsınız diye -takımınızda başka plat olduğunu sanmıyorum- karşıya master/elmas karışımı bir takım atsaydı challenger duonuz oyundaki tempo farkıyla ezecekti onları. Peki bu adil olur muydu? Oyunların eşleştirmeleri her zaman birbirini dengeleyen oyuncuların bulunmasını sağlayarak oluşturuluyor zannımca. Tabii lolün oyuncu kitlesi bana katılmaz ama gözlemlediğim bu.
SoloQ'su Challangerdı hocam. Biz flex atıyoruz. Flexi Diamond'dı her zaman. Elolar zaten görünüyordu. Plat dia arası tüm oyuncular. Şöyle düşünüyorum ben de. Challanger ile Gm arası çok bir fark yok. Dha fazla oyun oynamak lazım sadece. Bizdeki challanger kassa ve gerisi intlese, sizce tek başına 3 diaya karşı 1 gmye karşı taşıyabilir miydi? Sanmam ve düşüncenize saygı duyarım.

Son düzenleme:
Sıkıntı karşıya altın benim takımıma Boost attığı zaman karşıdaki altın görünümlü elmas, Boost hesabın içinden geçiyor.
Çıkamamamın sebebini başka oyunculara değil sistemin ve Boost olan hesapların, bot hesaplar yüzünden bozuk match-up'ların olduğunu defaatle belirttim.
Mantığın ve okuduğunu anlaman üzülerek yazıyorum ki gerçekten çok kötü.

Boost. Boost hesap kaç maçına geliyor? Her maçına gelmiyor. Her maçına mı geliyor? Geliyorsa hesap değiştir ki gelmiyor. Her maçına Boost gelmiyor. Tekrar söylüyorum dostum -sana karşı çıktığım için okuduğunu anlamıyorsun falan demene gerek yok sürekli- sen takımına sürekli iyi oyuncu beklersen çıkamazsın. Gelen ve Boost veya değil kötü oyuncuları da tölere edecek kadar iyi oynaman gerekiyor. Yani elonda smurflayacak kadar iyi Click'ler atman lazım. Elomda düşük değil. Uzun süre TR GM Challenger oynadım. Soloq da elmas 3'üm. Plattan çıkarken de Gold'dan çıkarken de bu dediğin oyuncular geldi oyunuma. Hiç de lanet olsun bunlar yüzünden çıkamıyorum demedim. Neyse, anlaşamayacağız sanırım ben daha cevap yazmayacağım. Sana tavsiyem de LoL'e biraz ara ver mentalin düzelsin.

Şöyle ki sıkıntı üste üste win aldığım zaman başlıyor ya da tam küme atlayacağım maçlarda başıma geliyor. Sistem de bot hesap olduğunu fark edip ona göre atması ve bu sistem üzerinden hala devam etmeleri can sıkıcı. Bot hesapların MMR düşük olsaydı zaten altın plat 4 iken elmaslarla eşleşemezdi diye düşünmekteyim. Yanlış da olabilir.
30 seviye öncesinde oynadığınız oyunlar da MMR'ınızı etkiliyor diye biliyorum. Dolayısıyla bot hesaplar kötü oynadığı için MMR'ları düşük oluyor.

Maçınıza gold gelmesi ise o sezon ranked oynamaya yeni başlamış hesapların maç kazanma oranları çok yüksek olduğunda MMR'larının aşırı yükselmesi ve karşılarına daha yüksek ligde rakipler gelmesinden dolayı. Şahsen EUW sunucunda Gold 2 ve Gold 4 hesapla duo girdiğimde oyunda Diamond 4 kişiler bile oluyordu. (Not: Hesap 6 senelik kendi hesabım, bot değil).

30 seviye öncesinde oynadığınız oyunlar da MMR'ınızı etkiliyor diye biliyorum. Dolayısıyla bot hesaplar kötü oynadığı için MMR'ları düşük oluyor.

Maçınıza gold gelmesi ise o sezon ranked oynamaya yeni başlamış hesapların maç kazanma oranları çok yüksek olduğunda MMR'larının aşırı yükselmesi ve karşılarına daha yüksek ligde rakipler gelmesinden dolayı. Şahsen EUW sunucunda Gold 2 ve Gold 4 hesapla duo girdiğimde oyunda Diamond 4 kişiler bile oluyordu. (Not: Hesap 6 senelik kendi hesabım, bot değil).
Kanka ne saçmaladın sen :) Bot hesaplar oto program ile sadece giriş maçı atıyorlar. Hesap satın aldıktan sonra direkt dereceli giriyorlar. Bot hesapların giriş maçlarının skorları çoğunlukla 20 skor. Maçıma gold plat gelmesi asıl mesele değil. Bot hesapların ve boost hesapların gelip, boost hesapların asıl kümesinin çok düşük bot hesapların asıl kümesi yüksek olması ve oluşan dengesizlik.

Kanka ne saçmaladın sen :) Bot hesaplar oto program ile sadece giriş maçı atıyorlar. Hesap satın aldıktan sonra direkt dereceli giriyorlar. Bot hesapların giriş maçlarının skorları çoğunlukla 20 skor. Maçıma gold plat gelmesi asıl mesele değil. Bot hesapların ve boost hesapların gelip, boost hesapların asıl kümesinin çok düşük bot hesapların asıl kümesi yüksek olması ve oluşan dengesizlik.
Kanka ranked oynamadan önceki botlara karşı maçlar MMR etkilemiyor, normal oyunlar etkiliyor. Dolayısıyla bot hesaplar normal oynamadığı/normal oyunlarda intledikleri için MMR'ları düşük oluyor.

Bot hesaplar yeni hesap kasmayı kolaylaştırarak smurf sorununa katkıda bulunuyor, yeni bir sorun oluşturmuyor. Boosted hesaplar kendi başına ayrı bir sorun.

Plat elodayım hiç şaka yapmıyorum her maç oyunuma fresh hesap geliyor. Son bir haftadır fresh duo'lara da rastlıyorum. Hem takımıma hem de rakip takıma aynı anda fresh duo'ların bile geldiği oluyor. Sanırım şansımı west de deneyeceğim.

Plat elodayım hiç şaka yapmıyorum her maç oyunuma fresh hesap geliyor. Son bir haftadır fresh duo'lara da rastlıyorum. Hem takımıma hem de rakip takıma aynı anda fresh duo'ların bile geldiği oluyor. Sanırım şansımı west de deneyeceğim.
Artık buna çözüm getirmeleri lazım. 30 Level olasıya kadar sadece giriş maçı atanlar bariz ki bot hesap ve bu bot hesapları otomatik tespit edecek bir program geliştirmeleri lazım ki böyle bir oyun şirketinin bunu getirmesi zor olmasa gerek.
Çözümleri basit ama çok geç tepki veriyorlar. Tam 6 sene sohbette herkes rahatça birbirince ailevi dini demeden küfür ediyorlardı. Daha geçen sene çözüm getirebildiler öyle ya da böyle.

Konuyu baştan sona kadar okudum, o kadar bilgi kirliliği var ki eger konuyu sonradan okuyan olursa diye bu işin içinde olan birisi olarak konuya açıklık getirmek istiyorum.

• Bot olarak nitelendirdiginiz hesaplara fresh hesap deniliyor ve %99'u özel olarak hazırlanmış yazılımlarla otomatik olarak kasılıyor.

• Intro dediğimiz botlara karşı atılan oyunlar hesabın MMR'ına etki etmiyor.

• Piyasadan standart olarak aldığınız 30 level unranked hesapların MMR'ını booster falan arttirmiyor, genelde hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı MMR'a sahip oluyor.

• Ayni şekilde piyasadan aldığınız hesaplar haricinde bir de "handmade" olarak nitelendirilen yani elle kasılmış hesaplar oluyor ki bu hesaplar öbürlerine nazaran daha pahalı çünkü MMR'ları yüksek.

• Piyasadan aldığınız standart unranked hesaplarda ise direkt ranked girmek yerine 5-6 maç normal oyun atıp MMR stack dedikleri olayı yapıyorlar. Bunun dışında ghost hesap vs tarzı birkaç çeşit hesap daha var ama genel mantık bu şekilde.

• Bunlara ek olarak her hesabin kendi gizli MMR puanı vardır, bunu da aşağıya linkini verdiğim siteden kontrol edebilirsiniz. TR sunucusu haricinde tüm sunucularda çalışıyor diye biliyorum.

Konuyu baştan sona kadar okudum, o kadar bilgi kirliliği var ki eger konuyu sonradan okuyan olursa diye bu işin içinde olan birisi olarak konuya açıklık getirmek istiyorum.

• Bot olarak nitelendirdiginiz hesaplara fresh hesap deniliyor ve %99'u özel olarak hazırlanmış yazılımlarla otomatik olarak kasılıyor.

• Intro dediğimiz botlara karşı atılan oyunlar hesabın MMR'ına etki etmiyor.

• Piyasadan standart olarak aldığınız 30 level unranked hesapların MMR'ını booster falan arttirmiyor, genelde hepsi 3 aşağı 5 yukarı aynı MMR'a sahip oluyor.

• Ayni şekilde piyasadan aldığınız hesaplar haricinde bir de "handmade" olarak nitelendirilen yani elle kasılmış hesaplar oluyor ki bu hesaplar öbürlerine nazaran daha pahalı çünkü MMR'ları yüksek.

• Piyasadan aldığınız standart unranked hesaplarda ise direkt ranked girmek yerine 5-6 maç normal oyun atıp MMR stack dedikleri olayı yapıyorlar. Bunun dışında ghost hesap vs tarzı birkaç çeşit hesap daha var ama genel mantık bu şekilde.

• Bunlara ek olarak her hesabin kendi gizli MMR puanı vardır, bunu da aşağıya linkini verdiğim siteden kontrol edebilirsiniz. TR sunucusu haricinde tüm sunucularda çalışıyor diye biliyorum.

Dostum baştan sonra okumuşsun ama asıl meselenin o bu şu değil. Bot hesapların olması. Asıl elosu falan beni zerre ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren bot hesapların ve eloboost hesapların eşleşmesi. Bot hesapların eşleştirmeyi bozması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı