LoL market güncellemesi hakkında düşünceleriniz

Her sezon aynı şey. Yeni rünler çok op. Yeni Rengar tek atıyor. Bu haritada oynamam ben. Zaten LoL'un tutmasının sebebi hep değişmesi.
Ben Rengar mainim. İtem bakımından güzel buff aldı. Harita değişikliği de benim işime geldi top ve bot lane daha oynanabilir oldu Rengar için. Beni market düzeni ve birkaç itemin abartı güçlü olması ve bazı itemlerin nedensizce silinmesi rahatsız etti.
 
Yani benim sana baştan beri y
Birincisi kullanılmıyor dediğin terimler sen kullanmayınca kimse kullanmıyor falan sanıyorsun sanırım, ama öyle bir durum yok. Ki sezon 2'den beri oynayan birinin bunu sorgulaması saçma. Önce o terimleri kullandığım için ezici bi üslupla konuşup sonra da tercih meselesi demişsin, neyse.

Oyunun sorunu itemler değil, ama büyük bir etken. Ölümün dansı neden nerflendi sanıyorsun menzilli karakterlere? LCS'de bi alınmaya başlandı, turnuvada ADC öldüremiyorlardı. Al sana itemin etkisi yok. O nerf atıldı biraz düzeldi, ancak şu an yine bufflanmış. Bu turnuvada da ölmeyen ADC göreceğiz. Yüksek elo ile düşük elo kıyaslaması yapmıyoruz elbette, düşük elodakilerin item bilgisi yok. Ancak yüksek elodakiler hangi durumda ne alacağını biliyor. Dolayısıyla item değişiklikleri yüksek eloyu daha çok etkiliyor. Oyun bilgisi tabii ki her şeyden daha üstün ama itemlerin de etkisini unutma. Doğru zamanda alınmış bir Koruyucu Melek veya Zhonya oyun taşıyor.

Tamam diyelim first pick değilsin, ama yine de karşı takımı tamamen görmedin. Hadi diyelim Rengar aldığını görmeden Sona aldın. Ne yapacaksın? Sona ile ADC'yi nasıl Rengar'dan koruyacaksın? Sona ve Rengar sadece örnek. Her zaman mükemmel pick alamazsın last pick değilsen. Ki senin dediğinden yola çıkarsak o da 10 maçtan 2 sinde anca olur.
Bir support Rengar gibi basit bir heroya engel olamıyorsa zaten ya yenidir ya da boşa oynuyordur. Rengar ya. 😄 Bu arada İngilizce terimleri biz kullanıyorduk çünkü oyun öyleydi. Yabancılarla iletişim kuruyorduk, ortak serverdan gelenler ile iletişim kuruyorduk. Yabancı terim kullanmamız bir anlam ifade ediyordu ve öyle alıştığımız için alışkanlık öyle devam ettirdik. Şu anda ne ortak server kaldı, oyun 7-8 yıldır Türkçe ve İngilizce hiçbir kelime yok. Ha gerçi sizde bizim bu terimleri kullandığımızı görerek alışmış olabilirsiniz. Olabilir yani.
 
Bence gayet iyi. Yeniliklere açık olun biraz. Boomer mısınız nesiniz Allah aşkına...
Yeniliğe açığız, ancak yenilik yapacağız derken oyunu batırıyorlar. Zaten biraz Youtube, Facebook ve Instagram takip ediyorsanız sadece bizler değil, birçok insan bu güncellemeyi iyi bulmadı. Hatta bu güncelleme yüzünden oyuncu kaybı olacak.
 
Ben bu oyuna sezon 2 gibi başlamıştım ve o zamandan beri sürekli farklı farklı güncellemeler aldı. Hatta sezon 4 gibi olması gerek şu "trinket" olayı çıktığında insanlar çok tepki göstermişti çünkü sadece 3 totem atabiliyordunuz falan(Bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim önceden sınırsız totem atabiliyordunuz). Ama insanlar yine de oynamaya devam etti ve trinket aslında oldukça da güzel bir yenilikti sadece insanların alışması gerekiyordu.

Ben bu sezon için de aynı şeyi düşünüyorum. Yeni eşyalar gerçekten güzel ve size farklı farklı buildler deneme fırsatı sunuyor. Şahsen aynı eşyalar ile bir sezon daha oynayamazdım oyunu çünkü gerçekten de sıkılmaya başlamıştım. Bu sezon benim gibi oyunu uzun süredir oynayan(her ne kadar arada iki yıl kadar bırakmış olsam da) oyuncular için gerçekten ferahlatıcı olmuş bence. Ben bayıldığımı söylemeliyim. Tek beğenmediğim nokta eşyaların görselleri. Kimin hangi eşyayı aldığına imleci üstüne getirip bakana kadar anlayamıyorum ama ona da zamanla alışılır diye düşünüyorum.

Son olarak da çıkan şampiyonların inanılmaz "kırık" olduğunu düşünsem de Riot baktı bu iş düzelmiyor eşyaları da ona göre düzenleyerek artık her şampiyonu oynanabilir hale getirmiş. Şahsen yüzüne bakılmayıp sadece kitelanan Mundo'nun bile bu eşyalar ile ne kadar güçlendiğini görmüş oldum. Keza dash eşyaları ile mobil olmayan şampiyonlara da bir mobilite sağlanmış. Dediğim gibi ben çok sevdim ve gelecek dengelemeler ile de oyun daha da iyi olacak diye düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı