LoL meta ne demek?

bayram.celik1

Picopat
Merhaba. 1.5 yıldır lol oynuyorum meta kavramını her yerde duyuyorum ama ne olduğunu hala bilmiyorum. Ne demek?

Sanırım mesela örnek rammus şampiyonu şuan metada yani daha güçlü anlamına mı geliyor?

Tam karşılığını bilmesem de şey anlamıyla kullanılıyor: Bulunduğumuz yamada buff almış, güçlü, şu anki yamada oynanabilir gibi bir anlamda kullanılıyor.

En güçlü değil de avantajlı anlamına geliyor genelde. Örnek verirsem, diyelim Talon, artık seviye başına 4 büyü kalkanı kazanıyor. O zaman Talon midde artık büyücülere karşı daha avantajlı, gibi.

Gerek item, gerek şampiyon, gerek orman rotası falan birçok alana ayrılır.

Birde aslında daha deneyimli oyuncuların kullanabileceği bir kavram meta. Biz Master Yi alıp, ormandan devam edebiliriz yani :D.

Meta yani popülerde denebilir. Bazı eşyalara buff gelebilir o eşyayı kullanan hero daha güçlü hale gelir. Tank eşyaları çok güçlü olursa diğer eşyalar çok güçsüz olursa tank metası olur.

Merhaba. 1.5 yıldır lol oynuyorum meta kavramını her yerde duyuyorum ama ne olduğunu hala bilmiyorum. Ne demek?

Sanırım mesela örnek rammus şampiyonu şuan metada yani daha güçlü anlamına mı geliyor?
Bulunduğun zaman diliminde ki en avantajlı , popüler ve kazanma oranı yüksek , eşyalarla uyumlu çar. Şuan Rammus metada değil bence bu arada eğer win almak istiyorsan jungle oynayarak gidip viego pickle bence.

Bulunduğun zaman diliminde ki en avantajlı , popüler ve kazanma oranı yüksek , eşyalarla uyumlu çar. Şuan Rammus metada değil bence bu arada eğer win almak istiyorsan jungle oynayarak gidip viego pickle bence.
Rammusu örnek olarak vermiştim. Viego hiç oynamadım denerim.

Az önce Master Yİ aldım jungle. Yeni metada artık leash olmadığını söyledi support. Ondan bu konuyu açtım.

O an güçlü olan karakterler-itemler-rünler vs. örneğin bir şampiyon bir yama ile güçlendirilir veya zayıflatılır böylelikle metaya girebilir veya çıkabilir. Kazanma yüzdesi en çok olan şampiyonlar genellikle.

Rammusu örnek olarak vermiştim. Viego hiç oynamadım denerim.

Az önce Master Yİ aldım jungle. Yeni metada artık leash olmadığını söyledi support. Ondan bu konuyu açtım.
Leash evet biraz lane i geri düşürür ama zaten elon elmas ve üstünde değildir. Ondan leash atmamaları garip geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı