LoL nasıl bırakılır?

curizasf

Femtopat
Daha fazla  
LoL'ü siliyorum 1 hafta sonra geri indiriyorum. Bir daha asla indiremeyeceğim, bir şey yapamaz mıyız? Derslerden kaldım bu lanet oyun yüzünden, hayatımdan yarım ömür yedi. Kaybedince bir daha giresim geliyor, mental sağlığım bozuldu artık bıktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, kendine oyalanacak bir şeyler bulursan bırakırsın. Spora git, koşu yap, bilgisayarla oynama, evde durma. Sinemaya git, tiyatroya git. Arkadaşın yoksa tek git, sosyalleş, iletişimini güçlendir, kendini geliştir. Beni yanlış anlama ama LoL bağımlısı birine karşı aklıma bunlar geliyor. Ben de oynuyorum ama delisi değilim.

Başka oyunlara zaman ayırabilirsin. Kendine bir program çıkar ve o programa göre yaşa, spor yap, doğada falan yürü. Hayat oyundan ibaret değildir. Umarım şu lanet oyundan kurtulursun. Ben kurtuldum, ilk çıktığından beri delisi olmuştum, 20.000 saatim vardı. 1 yıl önce bırakmayı başarabildim. Dediklerimi yaparsan sen de başarabilirsin. GÜVENİYORUM.

LoL'ü siliyorum 1 hafta sonra geri indiriyorum. Bir daha asla indiremeyeceğim, bir şey yapamaz mıyız? Derslerden kaldım bu lanet oyun yüzünden, hayatımdan yarım ömür yedi. Kaybedince bir daha giresim geliyor, mental sağlığım bozuldu artık bıktım.

Yavaş yavaş azalt oynamayı. Mesela günde 4 el atıyorsan 1 el düşür. Ayrıca normal maçlar yerine aram falan gir. Çünkü hiç kolay değil bırakmak. Yıllardır oynuyorum oyunu, sürekli bırakacağım deyip bırakamıyorum. En uzun bırakışım 1 yıl bile sürmemiştir sanırım. Riot sistemi o kadar iyi kurmuş ki oyun sen oyunu bırakma diye yapmış sistemi.

Anne babana anlat durumu, PC'ni alırlar zaten, sorun çözülür.

Hocam bu bence çok da doğru bir yöntem değil. Kendi isteğiyle bırakırsa ya da daha doğrusu olabildiğince azaltırsa zor olmadığını anlar ve iradesinin güçlü olduğunun farkına varır. Edebiyat yaptım gibi oldu ama bence doğru.

Ben direkt farklı oyunlar oynayarak çözdüm sorunu. Arkadaşlarla Forza Horizon, ETS 2, CS, Battlefield, Escape Backrooms tarzı çeşit çeşit oyunlar var. Biz bu şekilde LoL oynamayı unuttuk, aynı zamanda bilgisayar başında geçirdiğimiz vakti de düşürdük.

Hocam bu bence çok da doğru bir yöntem değil. Kendi isteğiyle bırakırsa ya da daha doğrusu olabildiğince azaltırsa zor olmadığını anlar ve iradesinin güçlü olduğunun farkına varır. Edebiyat yaptım gibi oldu ama bence doğru.
Lise sınavlarına hazırlanırken benim PC'yi toplamıştı anne babam. Son senemde sadece babamın laptopunu okul amaçlı kullanırdım.

Oyun falan oynamadım koca sene. Üniversite kazanınca acısını çıkarttım tabii orası ayrı.
Doğrusunu yanlışını bilemem ama 37 yaşına geldim bir travmasını yaşamadım. =)

Lise sınavlarına hazırlanırken benim PC'yi toplamıştı anne babam. Son senemde sadece babamın laptopu okul amaçlı kullanırdım.
Oyun falan oynamadım koca sene. Üniversite kazanınca acısını çıkarttım tabii orası ayrı.
Doğrusunu yanlışını bilemem ama 37 yaşına geldim bir travmasını yaşamadım. =)

Bende de ortaokulda karnem fena kötü gelmişti benim gibi biri için. O zamanlar hayatsız gibi LoL oynuyordum. Bilgisayarı tamamen yasaklamışlardı. Bende Alt+Tab yöntemiyle ara sıra oynuyordum ödev yaparken.

Yeni hikayeli oyunlar alabilir hatta bilgisayar oynamayı bırakmaya çalışabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı