LoL nasıl öğrenilir?

Biraz Youtube incelesen oyunun temel detaylarına hemen hakim olursun hocam. Daha sonrası senin yeteneğine ve oyun bilgini ne kadar geliştirdiğine bakar.
 
Çok normal böyle bir şey yaşamanız zira ben de yaşamıştım. Daha fazla oynamadan, videolar izlemeden öğrenemezsiniz. Ancak tavsiyemi isterseniz maksimum 3 saat olarak kalsın oyun süreniz. Bu hatayı yapıp oyuna çaba yormayın.
 
Sizden daha iyi olan arkadaşınız falan varsa birlikte önce botlara karşı oyun girin, sonrasında normal deneyin. Tek başınıza iken de alıştırma yapabilirsiniz istediğiniz şampiyon ile. Normal, dereceli veya aram'ı tek başınıza girmenizi ASSSSLAA tavsiye etmem, ya kanser olursunuz ya da bir şeyleri kırmak isteyebilirsiniz. Oyun içinde biri üsulsuz konuşursa da raporlayıp susturun geçin.
 
Oyunun mantığını basit bir şekilde anlatacağım.Oyunda rakip nexus u patlatmanız lazım tabi ondan önce kuleler var.Öncelikle kuleleri yıkmak için rakibe üstünlük sağlamanız lazım bunun için tecrübe puanı (xp veya tp) ve altın (altınlarla eşya almak amacımız) gerekiyor.Bunun için minyonlar ve orman yaratıkları xp bakımından zengin kestiğin şampiyonlar ise altın bakımından zengin eğer düzgün bir üstünlük sağlamak istiyorsan aranızda level farkı olması lazım çünkü eğer level farkı varsa (seninki tabiki daha yüksek olmalı) daha az hasar yer, daha fazla hasar verirsin.
Bunun dışında ben yeni başladığım zqman hep rakipten kaçardım ancak doğru zaman kaçman gerekiyor adamla doğru takaslar yapmalı gerektiği zaman ormancıyı çağırmalısınız (tabi uygun zamanda olmalı bunu oyunu öğrendikçe anlayacaksınız.).
Minyonlara son vuruşu yapmaya önem verin ve xp kaçırmamaya dikkat edin. Kendi karakterinizi ve rakibin karakterinizi bilmelisiniz (en azından erken oyunda güçlü olup olmadıklarını bilin.) Artık eşya önerisi yapıyor oyun oradan doğru eşyaları almaya özen gösterin. Ve son olarak oyunda totemler var bunlar görüş sağlamakta internetten biraz totem yerlerine bakabilirsiniz bununla birlikte totem atıp mini haritaya bakmamazlık sakın yapmayın gözünüzü 10 saniyede bir mini haritayı kontrol edin unutmayın her zaman 2 kişiyle savaşmak 1 kişiden daha zordur.Son olarak sihirdar büyüleri var genelde sıçra(flaş) ve tutuştur(ignite) tercih edin ormancıyken tutuştur yerine çarp alın ancak bunlar karakterden karaktere rolden role değişkenlik gösterecektir internetten biraz araştırmanızı öneririm.Herkesi susturmanı şiddetle öneririm. İYİ OYUNLAR(!)
 

Geri
Yukarı