LoL orta koridorda Akali nasıl oynanır?

Earlyde fazla takasa girme karşında yone, yasuo gibi çarlar varaa çünkü q 130 enerji, q attıktan sonra kalıyorsunuz öylece.Akali oynamak biraz zor yeni başladıysanız.6 levele kadar safe oynarsanız kesemiyeceğiniz çar yoktur.Onun dışında zaten 0 10 da olsanız çar gece tırpanı alıp tek atmaya başlıyor zaten.
 
Earlyde fazla takasa girme karşında yone, Yasuo gibi çarlar varaa çünkü Q 130 enerji, Q attıktan sonra kalıyorsunuz öylece. Akali oynamak biraz zor yeni başladıysanız. 6 levele kadar safe oynarsanız kesemiyeceğiniz çar yoktur. Onun dışında zaten 0 10 da olsanız çar gece tırpanı alıp tek atmaya başlıyor zaten.
Safe oynamaktan kastınız, sadece minyok kesmek mi? Geri kalmaz mıyım?
 
Earlyde fazla takasa girme karşında yone, yasuo gibi çarlar varaa çünkü q 130 enerji, q attıktan sonra kalıyorsunuz öylece.Aklali oynamak biraz zor yeni başladıysanız.6 levele kadar safe oynarsanız kesemiyeceğiniz çar yoktur.Onun dışında zaten 0 10 da olsanız çar gece tırpanı alıp tek atmaya başlıyor zaten.
Safe oynamaktan kastınız, sadece minyok kesmek mi? Geri kalmaz mıyım?
Hayır hocam.Oyunda önemli olan minyon kesmek zaten yaklaşık 16 minyon 1 kill parasi ediyor.Karşınızdaki rakiple karşılıklı farm yapmalısın üstünlük ondaysa.İllaki farmda geçer sizi ama 6 da mesela yoneyi kesebilirsiniz ve üstünlük size geçer.Örneğin 6 levelde kendi ultinizle veya e ile yonenin ultisini dodgleyabilirsiniz.Yone 3. Q ile ileri atıldığında E skilini çok kolay bir şekilde tutturabilirsiniz.
 
Safe oynamaktan kastınız, sadece minyok kesmek mi? Geri kalmaz mıyım?
Rakibe göre değişir hocam. Eğer karşınıza gelen adamı dövemiyorsanız kule altına çekilip minyon kasmanız gerekir. Ama karşınıza oyunu bilen birisi gelir de minyonları size doğru itmeyip tutarsa o zaman sadece minyon almak için agresif yapıp geri çıkmanız veya gang beklemeniz gerekir.
 
@DeepoweRz hocamın da dediği gibi işini bilen adam gelirse sorun ama sabredersen kazanırsın.Oynadıkça mathup bilgin gelişir ve hangi çara karşı ne yapman gerektiğini öğrenirsin.
 
Q nun enerjisi ilk levellerde eğer milyonları düz vuruşla alabiliyorsun alamıyorsan q atabilirsin ve q atarken minyon aldığın gibi adamada değdirmeye çalış. İkinci skill olarak w aç, adam skillerini harcadığında w açıp q pasif q pasif yapabilirsin çünkü w enerji veriyor. Son olarak e ile adama girmeye çalışma ya ultinle gir yada w ile gir.

He birde yone sana e staclenmiş q kombosu yapacak bundan kaçmak için sende e fakat e ye yeniden basma çünkü adam e ye basıp geri dönecek ve kule altında kalmış olacaksın.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı