Çözüldü LoL oynarken mouse hareketinde FPS düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

erşan abi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Ryzen 5 7500F | RTX3070Ti | GIGABYTE A620M S2H | XPG 32GB 6000MHz | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | FSP 650W

Konsol: XBOX Series S

Ekipman: MCHOSE X75 Keyboard | MCHOSE L7 Pro | HyperX Cloud II | GIGABYTE M28U 28" 4K 144hz / Samsung Odyssey G3 27'' 165hz
Meslek
Öğrenci
Selamlar herkese, yakın bir zamanda MCHOSE L7 Pro kablosuz mouse satın aldım ve uzun süredir kullanıyorum. Aldığımda LoL'e ıonia haritası daha yeni gelmişti, o yüzden bu sorunun Mouse'tan kaynaklanabileceğini düşünmemiştim. Belki de hâlâ Mouse'tan dolayı değil, LoL'den dolayıdır. Sorun şu: Oyunda mouse hareket ettikçe FPS 40-50'lere kadar düşüyor. Sanki oyunu alta almışım ve güç tasarrufuna geçmiş gibi; mouse her hareket ettiğinde, sağ tıkladığımda, sol tıkladığımda kısacası fareyi kullandığım her saniye oyunun FPS'i 240'tan 40-50'lere kadar düşüyor. Bunun Mouse'tan olduğunu, şarjı bittiğinde kablolu kullanmak zorunda kaldığımda anladım. Kablolu moddayken hiçbir sorun olmuyor. MCHOSE hub uygulamasından ayarları biraz karıştırınca 8000 Hz olan değeri kademeli olarak düşürerek sorunun çözülüp çözülmediğini denedim. 2000 değerinde bile stabil bir FPS değeri vermiyor ancak 1000 değerindeyken tamamen sorunsuz. Kısacası farenin en iyi özelliğini kullanamıyorum. Bunun sebebi LoL müdür yoksa MCHOSE hub mı, bilemem ancak çözüm 1000 Hz değerinde kullanmak. Ben bariz bir fark göremedim. Yine de bu sorun çözülse çok daha mutlu olurum. Başka oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Dosya Ekleri

• 1748262137246.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

İşlemcinizi bir teste sokup test sonuçlarını paylaşabilir misiniz? Cinebench R23 testini yapabilirsiniz.

İşlemcinizi bir teste sokup test sonuçlarını paylaşabilir misiniz? Cinebench R23 testini yapabilirsiniz.

Başka hiçbir oyunda yaşamıyorum bu sorunu, işlemcimde problem olsa bu çok daha farklı şekillerde karşıma çıkmaz mıydı?

LoL işlemci odaklı bir oyun olduğu için olabilme ihtimali var. Test amaçlı istemiştim ama belki oyunla alakalı bir durumda olabilir.
Test sonucum şu şekilde: Single Core 1817 Multi Core 13806 sıcaklık 74 dereceyi geçmedi. Genel olarak 70 derecede kaldı.

Çözdün mü bende de A5 Ultra var aynı sorun.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…