Arkadaşlar selam. Son birkaç aydır LOL oynarken değişik sorunlar yaşıyorum. Defalarca format attım her durumda farklı sorunlar ortaya çıkıyor.
Windows 7-tam ekran: Dakika 8-12 arasında 3-4 defa bağlantı gidiyor (internetimde bir problem yok), daha sonra oyundan atıyor. Hiçbir uyarı yazısı, bugsplat vesaire çıkmıyor. Bağlantı gitmeye başladığında aşırı derecede FPS düşmesi alıyorum.
Bazen de henüz yükleme ekranındayken kapanıyor.
Windows 7-çerçevesiz ya da pencereli: Dakikaya bağlı olmaksızın oyunun herhangi bir anında oyundan atıyor. Uyarı vermiyor. FPS düşmesi yok. (Diğer sürümlerden sonra tekrar Windows 7 kurdum şu anda oyundan atınca tekrar geri bağlanamıyorum hatayı vermeye devam ediyor.)
Windows 8.1: Bağlantı gitmesi gibi sorunlar yok. Oyun da nadiren kapanıyor. Ama dakika 8-15 arasında aşırı derecede FPS düşmesi alıyorum. 20. dakikadan sonra (eğer oyun kapanmazsa) hiçbir sıkıntı olmadan devam ediyor.
Windows 10: Oyun hiç kapanmıyor ama FPS çok düşük.
Bu arada normalde bilgisayarımda 4 GB RAM vardı. Şu anda ikisini aynı anda takınca bilgisayar açılışta sürekli kendini resetliyor. İkisini birlikte kullanamıyorum defalarca kez denedim. Bu sorunların 2 GB RAM'e geçtikten sonra olabileceğini düşünüyorum.
Destek ekibine ulaştığımda bana sistemimin yetersiz olduğunu söylediler. Ama bu her zaman aynı dakikalarda bağlantımın gitmesini ve oyundan atmasını açıklar mı? Ya da madem sistemim yetersiz neden 35. dakikada beşe beş takım savaşlarında 80-90 FPS oynayabiliyorum?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Sürücülerimi Driver Booster Pro ile güncelliyorum yeni kurulum yaptığımda. Sadece AMD'nin kendi sayfasından Catalyst yazılımını indiriyorum ekran kartı için. Genel çözüm önerileri sunacak arkadaşlar değil de tam olarak bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Sistem:
Intel Core2Duo E7500.
2 GB RAM.
MSI G41M P33 combo.
HD5570.