LoL ve CS:GO Bitiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Son CS:GO oynamam iki ay önce olmuş. Bu sadece bir oyundu. Öncesinde en az bir ay daha girmediğime eminim. Benimle beraber iki kişi daha girmez oldu. Şimdi başka oyunlar oynuyoruz. Bu şekilde zincirleme reaksiyon biçiminde oyuncu kaybetmeye devam edecektir bence. En son fırıldak gibi dönen hileciler kalır artık oyunda.

Benim ya da senin CS:GO oynamaman bir anlam ifade etmiyor, hala Steam'ın en çok oynanan oyunlarından birisi CS:GO. 3 yıldır "CS:GO bitti, oynanmaz, şöyle böyle" deniyor ama PUBG'nin en çok oynandığı zamanda bile sadık oyuncuların sayısı çok da değişmemişti.

Günümüzün en çok oynan oyun tarzı Battle Royale. PUBG bu sıralar baya oyuncu kaybetti ama yaza doğru oyuncu sayısını 2-3 katına çıkaracağına kesin gözüyle bakıyorum. Cs GO ve LoL'e gelirsek; Cs GO 1-2 sene önce bıraktım, LoL hayatımda hiç oynamadım oynamamda çok gereksiz geliyor bana açıkçası.
Şimdi asıl konuya gelelim CS GO ve LoL'un geleceğini parlak göremiyorum pek de uzak bir zaman olmadan yavaş biteceklerini düşünüyorum, kısacası Battle Royale tokatlayacak gibi duruyor bu iki oyunu.

Cs:go biter denemez bence, oynayan sayısı azalsa, hileler cirit atsa bile CS serisi her zaman oynanmaya devam edecektir ki ilk seri çıktığından beri de olan bu.

Sadece LoL yazılmış ama ben Dota 2 yide katıcam. Battle Royale oyunlar hiçbir zaman Mobayı bırakma sebebi olamaz.

CS:GO bitse bile Counter Strike serisinin biteceğini sanmıyorum. Eskisi kadar oynanmasa da CS:GO hala büyük bir kitleye hitap ediyor. Bu durumda daha piyasada uzun süre kalır. İnsanların Counter Strike'ye yıllardır çok büyük ilgisi var.

Bence düşünceleriniz çok yanlış neden diye soracak olursanız şöyle özetlemek isterim;

CS:GO adlı oyunun Twitch üzerinde ki sadece izleyici sayısı bile günde en azından 20.000 ve üstü bu sadece izlenme oranları oynanış oranlarına da steamchart üzerinden detaylı şekilde bakabilirsiniz. CS:GO bitmez bitemez. Büyük oyuncu kitlesi var ve ayrıca E-Sport turnuvaları da gayet başarılı ve reklam stratejisi çok iyi. Sonuç olarak şunu demek istiyorum sizin için bitmiş olabilir ama bazı insanlar için bu tarz oyunlar vazgeçilmezdir.

Moba oyunlar her zaman oyun sektöründe tutundu. Tutunmaya da devam ediyor Lol adlı oyunun da öyle kolay bir şekilde bir anda biteceğini öngörmüyorum.

Son zamanlarda düşüş yaşayan sektör bana kalırsa Mmorpg sektörü çünkü Kore Mmorpg'leri Avrupa da baya tutundu. Ama diğer yapımları ve firmaları büyük anlamda da sekteye uğrattığı görüşündeyim.

CS:GO, DotA 2 gibi oyunlar bırakılmaz, ara verilir. En son CS:GO "Intel Extreme Masters" turnuvası Twitch üzerinde 500K izleniyordu. Yani oyunu oynamayan kitlenin yanında oyunu halen takip eden büyük bir kitle var. Bu kitle zaman zaman oyuna yine dönecektir. PUBG konusuna gelecek olursak, her güncellemede biraz daha batırdılar gibi.. Çok fazla şikayet var. Son gelen kutu muhabbeti de insanları biraz sinirlendirdi. Oyuncu kapasitesi artabilir fakat asla CS:GO, DotA gibi oyunları kenara itemez.

Csyi bırakmayı başardık arkadaşlarla fakat, lol ve dota'yı ne yapsak etsek en fazla 5 ay ara verebildik. MOBA oyunlarının zamanla kendini özleten bir yapısı var. Canım sıkıldı napsam bari dota gireyim düşüncesiyle kaç saat dota oynamışımdır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…