LoL'de 81 derece GPU sıcaklığı normal midir?

İşlemciniz 90 dereceye vuruyor. Ya bakım yaptırdığınız yer termal macun olarak çimento sürmüş veya kullandığınız model cidden rezalet bir soğutmaya sahip. Fanlarınız bir problemide olabilir.
Anlamış değilim içime dert oldu

İşlemciniz 90 dereceye vuruyor. Ya bakım yaptırdığınız yer termal macun olarak çimento sürmüş veya kullandığınız model cidden rezalet bir soğutmaya sahip. Fanlarınız bir problemide olabilir.
Bakım yaptırmadan önce cayır cayır yanan bilgisayar bakımdan sonra buz gibi oldu bilgisayarın altı bile soğuk nasıl bu kadar sıcaklıklara çıkıyor anlamıyorum

Anlamış değilim içime dert oldu
90 derece kaynaklı işlemci frekans kısılması olabilir, tabi bilgisayar başında ne kadar iyi tespit yapabiliriz o meçhul. Bir stress testi yapın, eğer ısınma kaynalı ise sorun ozaman stress testinede yansır durum. Bitcoin sitesi gibi çakılır arada.

90 derece kaynaklı işlemci frekans kısılması olabilir, tabi bilgisayar başında ne kadar iyi tespit yapabiliriz o meçhul. Bir stress testi yapın, eğer ısınma kaynalı ise sorun ozaman stress testinede yansır durum. Bitcoin sitesi gibi çakılır arada.
Hocam, arkadaşta laptop var farkındasındıe umarım. He farkındaysan amenna.

Hocam, arkadaşta laptop var farkındasındıe umarım. He farkındaysan amenna.
Farkındayım. 5600H işlemci kullanıyor. Genede AMD işlemcili HP Victus'lar mesela ısınma yüzünden işlemci kısıyorlardı. Asus Tuf A15 gibi 93 derecede bile kısmayan modellerde var.

Kusura bakmayın belirtmemişim evet Dell G15 laptop kullanıyorum.

Sisteminiz overheat aşamasına doğru gidiyor laptoplar oldukları yapıdan dolayı çok ısınır bu sizin kullanım halinize görede değişir 90 derece o işlemci için elbette ve ekran kartı içinde 80 derece çok fazla özellikle oynadığınız oyun bir oyun değil bu kadar ısıtacak bir oyun değil yeniden bir bakım yapmanız acilen gerekiyor kaliteli bir termal macun kullanmaktan çekinmeyin eğer siz yapacaksanız yapamıyorsanız yapacak yeri uyarın.

Sisteminiz overheat aşamasına doğru gidiyor laptoplar oldukları yapıdan dolayı çok ısınır bu sizin kullanım halinize görede değişir 90 derece o işlemci için elbette ve ekran kartı içinde 80 derece çok fazla özellikle oynadığınız oyun bir oyun değil bu kadar ısıtacak bir oyun değil yeniden bir bakım yapmanız acilen gerekiyor kaliteli bir termal macun kullanmaktan çekinmeyin eğer siz yapacaksanız yapamıyorsanız yapacak yeri uyarın.
Laptop boşta durunca GPU 46 derece CPU 58 derece

Laptop boşta durunca GPU 46 derece CPU 58 derece.

Hala daha çok fazla 2 derece daha gelse 60 olacak bir de boşta acilen detaylı ve düzenli bir bakıma girmesi gerekiyor bu derecelerde elbette yanmaz halen ama ömürü çürür sistemin.

1. Sistemde mining yapılmadığından virüs olmadığından emin olun.
2. Eğer sistemde bir virüs varsa mutlaka veya şüpheniz varsa malwarebytes ile detaylı taramaya sokun ardından mümkünse acil bir format atın veya attırın.
3. Kaliteli bir termal macun kullanın (Thermal Grizzly öneriyorum özellikle ısınan laptoplar için)
4. Mutlaka laptop için bir altlık kullanın alttaki hava hazneleri havada ve boşta kalsın herhangi bir noktaya temas etmesin.

Hala daha çok fazla 2 derece daha gelse 60 olacak bir de boşta acilen detaylı ve düzenli bir bakıma girmesi gerekiyor bu derecelerde elbette yanmaz halen ama ömürü çürür sistemin.

1. sistemde mining yapılmadığından virüs olmadığından emin olun.
2. eğer sistemde bir virüs varsa mutlaka veya şüpheniz varsa Malwarebytes ile detaylı taramaya sokun ardından mümkünse acil bir format atın veya attırın.
3. kaliteli bir termal macun kullanın (Thermal Grizzly öneriyorum özellikle ısınan laptoplar için)
4. mutlaka laptop için bir altlık kullanın alttaki hava hazneleri havada ve boşta kalsın herhangi bir noktaya temas etmesin.

Bakımını kendim yaptım babamla birlikte bütün tozları fandan temizledim bolca termal macun sıktım (tanıdık bilgisayarcıdan ödünç aldım) ve geri topladım gerçekten aklım almıyor yani ne ısıtabilir bu kadar.

Bakımını kendim yaptım babamla birlikte bütün tozları fandan temizledim bolca termal macun sıktım (tanıdık bilgisayarcıdan ödünç aldım) ve geri topladım gerçekten aklım almıyor yani ne ısıtabilir bu kadar.
"Bolca termal macun sıktım" öyle birşey yaptıysanız çok büyük hata doğrusu.
Yüzeyine kağıt şeklinde bırakmanız yeterliydi. Çok fazla sıkınca komple taşıyorlar ve komple batıyor soket.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı