Çözüldü LoL'de düşük CPU, GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

bXe3

Decapat
RAM
32 GB 3200 MHz
Ekran kartı
MSI RTX 3070 Tİ
Anakart
MSI z690p
İşlemci
İ5 12600k
Alabileceğim en yüksek FPS'i almak istiyorum. Ama CPU ve GPU kullanımı %10, %20.

Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
LoL 2 çekirdek kullanan bir oyun olduğu için yapmanız gerek şey işlemcinin tek çekirdek performansını arttırmak.
Oyun çöp bilgisayarlarda çalışmayı hedeflediğinden dolayı yüksek seviye sistemlerde düşük kaynak tüketimiyle dolayısıyla görece düşük FPS'te çalışıyor. Her ne kadar senin sorduğun soruya cevap veriyor olmasa da şu mesaj doğru;
İşlemci yükseltebilirsiniz.
Ayarları yükselt düşür, denemeler yap. Tutturursun bir arayı.

Konu sahibi aldığı FPS değerini yükseltmek istiyor. LoL gibi işlemci bazlı bir oyunda işlemciyi yükseltmek gerekir. Darboğaz olmaması daha yüksek FPS değerlerini alamayacağı anlamına gelmiyor.

12600K'dan değebilecek iyi bir işlemci söyle. Tekli çekirdek skoru fazlasıyla iyi.

i5 12600K'den daha neye yükseltebilir 😂

Single thread skoru i5 12600K'den yüksek herhangi bir işlemciye yükseltilebilir.

12600K'dan değebilecek iyi bir işlemci söyle. Tekli çekirdek skoru fazlasıyla iyi.
i9-12900KF. Tabi bana göre de değecek bir upgrade değil. Ama FPS yükseltilmek isteniyorsa başka ne yapabilirsin?

Single thread skoru i5 12600K'den yüksek herhangi bir işlemciye yükseltilebilir.

i9-12900KF. Tabii bana göre de değecek bir upgrade değil. Ama FPS yükseltilmek isteniyorsa başka ne yapabilirsin?

12600K 3090 Ti bile besleyecek kapasitede bir işlemci yeni bir işlemciye ihtiyaç yok zaten düşük CPU ve GPU kullanımları normal LoL gibi bir oyunda bir sistem kendini yoracak değil zaten %100 GPU kullanımı genelde aaa oyunlarda olur.

12600K 3090 Ti bile besleyecek kapasitede bir işlemci yeni bir işlemciye ihtiyaç yok zaten düşük CPU ve GPU kullanımları normal LoL gibi bir oyunda bir sistem kendini yoracak değil zaten %100 GPU kullanımı genelde aaa oyunlarda olur.
Aksini düşünmüyorum zaten. Doğru bilgiler vermişsiniz. Ama FPS yükseltmek için işlemci upgrade şart. Kullanıcı tatmin olmuyorsa yapacak bir şey yok.

Konu sahibi aldığı FPS değerini yükseltmek istiyor. LoL gibi işlemci bazlı bir oyunda işlemciyi yükseltmek gerekir. Darboğaz olmaması daha yüksek FPS değerlerini alamayacağı anlamına gelmiyor.

12. nesil bir işlemci kullanılıyor ve CPU kullanımının %10 olduğu söylenmiş. Arkadaş işlemciyi daha nasıl yükseltecek Threadripper bir sistem mi alması gerek.

İşlemciye OC yapabilirsin. Yüksek performansa alabilirsin veya daha güçlü bir işlemci alabilirsin.

İşlemciyi kullanmıyor ki daha yükseğini alayım.

Hangi oyunda? Undertale oynuyorsan normal. Belirli FPS'e sabitle. Boşa güç gitmesin.

LoL

i5 12600K'den daha neye yükseltebilir 😂

+1

1663092082479.png

Benim öğrenmek istediğim işlemcim en üst model fakat oyun onu tam kullanmıyor. Ben hepsini kullanmasını ve bana FPS vermesini istiyorum.

İşlemciyi kullanmıyor ki daha yükseğini alayım.
Bu mantık doğru değil. İşleminiz %100 kullanılmıyor diye o oyunda daha yüksek FPS alamayacağınız anlamına gelmiyor. İşlemciniz gayet iyi bir işlemci, kaç FPS alıyorsunuz da tatmin olmuyorsunuz merak ettim. Belki bir sorun vardır?

Bu mantık doğru değil. İşleminiz %100 kullanılmıyor diye o oyunda daha yüksek FPS alamayacağınız anlamına gelmiyor. İşlemciniz gayet iyi bir işlemci, kaç FPS alıyorsunuz da tatmin olmuyorsunuz merak ettim. Belki bir sorun vardır?
Konuştukça daha çok batıyorsunuz hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı