Ayarları yükselt düşür, denemeler yap. Tutturursun bir arayı.İşlemci yükseltebilirsiniz.
Konu sahibi aldığı FPS değerini yükseltmek istiyor. LoL gibi işlemci bazlı bir oyunda işlemciyi yükseltmek gerekir. Darboğaz olmaması daha yüksek FPS değerlerini alamayacağı anlamına gelmiyor.
i5 12600K'den daha neye yükseltebilir![]()
i9-12900KF. Tabi bana göre de değecek bir upgrade değil. Ama FPS yükseltilmek isteniyorsa başka ne yapabilirsin?12600K'dan değebilecek iyi bir işlemci söyle. Tekli çekirdek skoru fazlasıyla iyi.
![]()
Single thread skoru i5 12600K'den yüksek herhangi bir işlemciye yükseltilebilir.
i9-12900KF. Tabii bana göre de değecek bir upgrade değil. Ama FPS yükseltilmek isteniyorsa başka ne yapabilirsin?
Aksini düşünmüyorum zaten. Doğru bilgiler vermişsiniz. Ama FPS yükseltmek için işlemci upgrade şart. Kullanıcı tatmin olmuyorsa yapacak bir şey yok.12600K 3090 Ti bile besleyecek kapasitede bir işlemci yeni bir işlemciye ihtiyaç yok zaten düşük CPU ve GPU kullanımları normal LoL gibi bir oyunda bir sistem kendini yoracak değil zaten %100 GPU kullanımı genelde aaa oyunlarda olur.
Konu sahibi aldığı FPS değerini yükseltmek istiyor. LoL gibi işlemci bazlı bir oyunda işlemciyi yükseltmek gerekir. Darboğaz olmaması daha yüksek FPS değerlerini alamayacağı anlamına gelmiyor.
İşlemciye OC yapabilirsin. Yüksek performansa alabilirsin veya daha güçlü bir işlemci alabilirsin.
Hangi oyunda? Undertale oynuyorsan normal. Belirli FPS'e sabitle. Boşa güç gitmesin.
i5 12600K'den daha neye yükseltebilir![]()
Bu mantık doğru değil. İşleminiz %100 kullanılmıyor diye o oyunda daha yüksek FPS alamayacağınız anlamına gelmiyor. İşlemciniz gayet iyi bir işlemci, kaç FPS alıyorsunuz da tatmin olmuyorsunuz merak ettim. Belki bir sorun vardır?İşlemciyi kullanmıyor ki daha yükseğini alayım.
Konuştukça daha çok batıyorsunuz hocam.Bu mantık doğru değil. İşleminiz %100 kullanılmıyor diye o oyunda daha yüksek FPS alamayacağınız anlamına gelmiyor. İşlemciniz gayet iyi bir işlemci, kaç FPS alıyorsunuz da tatmin olmuyorsunuz merak ettim. Belki bir sorun vardır?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.