LoL'de en iyi şampiyon hangisidir?

Keşke sadece Plat öyle olsa. Elmas 1 - 2 eloda hatta ara sıra Master Grand Master eloda bile aşırı fazla boostedlar var. Yani 10 maçın 3 ünde veya 4 ünde boosted geliyorsa durum çok vahim. Nasıl zevk alıyorlar boostlatıp onu da anlamış değilim. Adamın geçmişine bakıyorum. 20 maçın 20'si de bozgun ve skorlar hep 2/10 falan yani. Cidden garip anlamak mümkün değil. Karşıda da olsa kendi takımında da olsa oyun zevkinin içine ediyorlar ve işin garibi ban bile yemiyorlar.
Ya Raporlama sistemi gerektiği kadar katı değil ya da oyuncular yeterli bilinç de değil bak. Bence 2. si çünkü adam direk biter bitmez çıkıyor bilinçli olmak lazım.
 
Ya Raporlama sistemi gerektiği kadar katı değil ya da oyuncular yeterli bilinç de değil bak. Bence 2. si çünkü adam direk biter bitmez çıkıyor bilinçli olmak lazım.
Evet öyle olaylar var ya. Kendi takımında boosted veya bilerek besleyen vb.. davranışlardan bulunan oyuncular olması rağmen raporlamadan çıkan insanlar var. Anlamak cidden güç. Ayrıca feedleyen adam karşı takımda olunca adamsın raporlamayacağız falan diyip cidden raporlamadan çıkan insan gördüm. Gerçekten biraz da insanlık meselesi olduğunu düşünüyorum. Ha birde gerekli nedenlerden raporlamak da önemli. Adamın yapmadığı bir şeyden raporlayınca o rapor geri plana atılıyor diye biliyorum. Cidden bilinçli rapor çok önemli. Keşke şöyle bilinçli rapor hakkında bir video yayınlayıp bilinçlendirseler. Öyle uzun bir video da değil 5-6 dakikalık yeterdi bence.
 
Autofill kalkmalı oyundan. Adam OTP jungle main support kalınca ağlıyor supporta jungle herosu alıyor. Gerekirse 30 dakika beklesin ama seçtiği lane gelsin. Maç kayıplarının sebeplerinden biri de bu.

Dediklerinde haklısın ama öyle olursa (bence) %'delik oyuncu kaybına neden olabileceğinden Riot o sistemi kurmaz. ^^
 
Autofill kalkmalı oyundan. Adam OTP jungle main support kalınca ağlıyor supporta jungle herosu alıyor. Gerekirse 30 dakika beklesin ama seçtiği lane gelsin. Maç kayıplarının sebeplerinden biri de bu.
En mantıklı yorumlardan biri. Oyunun en zor ve en önemli rolleri olarak (Jungle,Support) AutoFill attığı zaman oynamanızın bir anlamı kalmıyor. Ya orman görüşünü ya ejder görüşünü kaybediyorsunuz.
 
Konu amacından sapıyor gibi olacak ancak raporlama sistemi ile alakalı birkaç yoruma rastladım ve ben de bir şeyler söylemek istiyorum.

Öncelikle rapor sisteminde anlaşılması gereken bir husus var. Şu an Türkiye sunucusunda günlük 5 milyondan daha fazla aktif oyuncu var. Bu günde 500.000 maç ediyor. Ve 500.000 maçın yarısı sorunlu geçse tam 250.000 maçtan rapor verisi elde ediliyor. Ayrıca bu raporlamaların %75'inden daha fazlası yanlış raporlama, buna ilerleyen zamanlarda değineceğim. Böylesine iş yükü yüksek bir işi haliyle insan yapmıyor. Raporlamaları kontrol eden şey bir bilgisayar, yani yapay zeka. Ayrıca bu yapay zeka öğrenmeye açık, kendini geliştirebiliyor.

Şimdi gelelim raporlamaların çalışıp çalışmadığına, herkesin merak ettiği konu. Bununla alakalı resmi açıklamalar yapılsa da ben bu açıklamaların öncesinde az çok durumun nasıl işlediğini ve beklentilerin neden karşılanmadığını anlayabiliyordum. LoL'de bir oyuncu ilk hatasında cezalandırılmıyor, sergilediği davranışlar alışkanlık haline gelmediği sürece yaptırım uygulanmıyor.

Oyuncunun yaptığı davranışlar bir alışkanlık haline gelmediyse (ırkçılık, nefret söylemi ve ağır hakaret hariç. ) oyuncu ilk hatasında ceza almıyor, evet küfür etmiş veya bilerek beslemiş olsa bile. Bunun sebebi oyuncuların hiçbir şekilde o anki ruh halini anlayamıyor olmamız. Belki son 10 maçını kaybetti ve aşırı kötü hissediyor. Belki kötü bir gün geçiriyor bunu bilemeyiz. Bu yüzden sistem oyunculara taviz gösteriyor.

Oyunda sürekli sportmenlik dışı davranışlarda bulunur, bilerek besler veya diğer oyuncuları rahatsız ederseniz zamanla artarak ve en nihayetinde hesabınızın sınırsız olarak askıya alınacağı bir ceza döngüsünün içine girersiniz. Bir kere ceza aldığınızda sistem sizi çok uzun süre boyunca (buradaki süre belirsiz, 1 yıldan daha fazla bile olabilir) işaretler ve bir sonraki ceza eşiğinizi ilk cezanıza nazaran daha alçak tutar. Yani ilk cezanızı alabilmek için gerçekten çok uğraşmalısınız. Sonrakilerinde ise ilk seferiniz kadar şanslı olamayacaksınız.

Çok da uzatmadan konuyla alakalı bir video ve bir resim bırakacağım, videoda sistemin nasıl çalıştığı ve nasıl raporlama yapılması gerektiğiyle alakalı Riot Games Türkiye ofisinden birkaç demeç var.

r.PNG

Bu resimde görmüş olduğunuz verilen sunucuların ortalama raporlama ve ortalama doğru raporlaması. Türkiye sunucusunda kesinlikle yanlış raporlama yapılıyor ve bu gereksiz raporlamalar sistemin işleyişini yavaşlatıyor.

Ölme sayısına göre takımındaki oyuncunun bilerek besleyip beslemediğine karar veriyor ve öyle raporlama yapıyor bu sunucudaki oyuncular. Böyle bir mantık olabilir mi? İnsan raporladığı kategorinin başlığını bile okumaz mı? Koskoca yazıyor "BİLEREK BESLEME". Bu rakibe kasıtlı olarak skor vermek demektir. Ölme sayısıyla bir bağlantısı yoktur, 1 ölüm de bilerek besleme olabilir 10 ölüm de bilerek besleme olmayabilir. Daha niceleri var.

Buyurun video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı