LoL'de FPS neden 60 FPS?

simple73

Centipat
Daha fazla  
LoL'de göründüğü gibi GPU kullanımı neden fazla V-Sync açık olmasına rağmen sabit değil. Neden böyle?

IMG_20250115_185213.jpg

Son düzenleme:
LoL'de göründüğü gibi GPU kullanımı neden 60 FPS? V-Sync açık olmasına rağmen sabit değil. Neden böyle?

Eki Görüntüle 2398098

Hocam zaten eğer Hz niz 165 ise daha fazla FPS almanıza gerek yok her türlü monitörünüzde 165 FPS görüceksiniz zaten.
GPU ve CPU yani ekran kartı ve işlemci kendisini gerektiği kadar kullanır.

Hocam zaten eğer Hz niz 165 ise daha fazla FPS almanıza gerek yok her türlü monitörünüzde 165 FPS görüceksiniz zaten.
GPU ve CPU yani ekran kartı ve işlemci kendisini gerektiği kadar kullanır.

Yanlış yazılmış GPU kullanımı bu oyunda neden bu kadar yüksek diyorum ve V-Sync açık olmasına rağmen FPS 165 sabit değil.

Büyük ihtimal darboğazdan kaynaklı olabilir işlemci ve ekran kartınızı söyler misiniz?

GPU yüzde 60'larda CPU 30'larda saçma bence bu oyun için emin misin darboğaz olduğuna i5 13400F 6700XT 1080p monitör.

Büyük ihtimal darboğazdan kaynaklı olabilir işlemci ve ekran kartınızı söyler misiniz?

Sana şöyle söyleyeyim bu cihazda LoL'deki bütün grafikleri düşünce bile FPS sabit olmuyor onu anlayamadım neden böyle.

GPU yüzde 60'larda CPU 30'larda saçma bence bu oyun için emin misin darboğaz olduğuna i5 13400F 6700XT 1080p monitör.

Sana şöyle söyleyeyim bu cihazda LoL'deki bütün grafikleri düşünce bile FPS sabit olmuyor onu anlayamadım neden böyle.

Bütün oyunlarda böyle mi hocam yani LoL'den farklı bir oyun girip işlemcinin ne kadar kullanıldığına bakabilir misiniz?

Kral nedense GPU hız aşırtma açınca oyun çok akıcı oluyor sence ne yapmalıyım.

Hocam V-Sync açmanıza gerek yok V-Sync görüntü bozuluyor ise açılır sizde öyle bir problem yoksa V-Sync kapatıp gupu hız aşırtmayı da açıp oynayın derim.
Hız aşırtmayı otomatik olarak uygulama yaptıysa pek bir problem olmaz AMD kullanmadığım için pek oraları bilmiyorum ben kendim yaptım hem zarar vermiyor hem de ekran kartımın performansını bayağı arttırdı.

Hocam V-Sync açmanıza gerek yok V-Sync görüntü bozuluyor ise açılır sizde öyle bir problem yoksa V-Sync kapatıp gupu hız aşırtmayı da açıp oynayın derim.
Hız aşırtmayı otomatik olarak uygulama yaptıysa pek bir problem olmaz AMD kullanmadığım için pek oraları bilmiyorum ben kendim yaptım hem zarar vermiyor hem de ekran kartımın performansını bayağı arttırdı.

Ya ben şu an sorunun kaynağını anladım ama ne yapmam gerek bilmiyorum benim kasada 7 tane fan var ana kartım H610 mkdd4 olduğu için sadece egzoz fanını anakarta takabildim diğer 6 fanı çoklayıcı alıp ASUS TUF Gaming 650 watt PSU'ya taktım bunu PC'yi ilk aldığımda yaptım şimdi o fan çoklayıcının gücünü kestiğimde V-Sync filan kapatınca acayip akıcı oldu oyun 400 FPS filan alıyroum oyunda o derece sence ne yapmalıyım FPS'i düşüren şey bu 6 tane fanın PSU'yu zorlaması ve ben PC'yi aldığımdan beri ekran kartında sorun olduğunu garantiye göndermem gerketiğini düşüyroudum ama sorun fanların PSU'yu zorlamasıymış sence ne yapayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı