LoL'de kite nasıl yapılır?

Seferdan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, normalde top lane oynuyorum ama ADC oynamaya heves ettim. Fakat kite yapamıyorum. EU West'te oynuyorum, basitçe nasıl kite yapabileceğimi söyler misiniz? A sol tık sağ tık yapıyorum fakat sağ, sol derken tuşlar karışıyor. Daha kolay bir yolu var mı? A tuşu ile sol tık yapıyorum fakat hemen sağ yapamıyorum elim alışmamış. Çok fazla missclick oluyor. Millet taramalı tüfek gibi kite yapıyor anlamadım gitti, hele o Kog'Maw oynayanlar o saldırı hızı ile nasıl kite yapıyor aklım almıyor. Ben tıklarken sürekli tuşlar karışıyor. Ateş ederken hareket etmede baya sorun yaşıyorum, olduğum yerde mal gibi kalıyorum, üstüne birde yetenekleri de kullanmak gerekiyor. Kite yaparken birde yeteneklere basmak da çok zor.

Son düzenleme:
Herkesin oyun stili daha farklı hocam ben 8 yıldır ADC mainim Ashe ile attığım kite farklı Tristana ile attığım kite farklı saldırı hızı ADC herolarda sadece şampiyon hedeflemeyi bir tuşa atayıp Shift Sağ tık + Sağ tık şeklinde kite atabilirsin

Merhaba, normalde top lane oynuyorum ama ADC oynamaya heves ettim. Fakat kite yapamıyorum. EU West'te oynuyorum, basitçe nasıl kite yapabileceğimi söyler misiniz? A sol tık sağ tık yapıyorum fakat sağ, sol derken tuşlar karışıyor. Daha kolay bir yolu var mı? A tuşu ile sol tık yapıyorum fakat hemen sağ yapamıyorum elim alışmamış. Çok fazla missclick oluyor. Millet taramalı tüfek gibi kite yapıyor anlamadım gitti, hele o Kog'Maw oynayanlar o saldırı hızı ile nasıl kite yapıyor aklım almıyor. Ben tıklarken sürekli tuşlar karışıyor.
A ile yapılır alışkanlık meselesi millet taramalı tüfek gibi oynuyor diyorsun adamlar hemen o seviyeye gelmiyor. Cait,Vayne,Samira deniyebilirsin bunlar taşıma potansiyeli çok yüksek karakterler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

A ile kite yerine daha pratiği var. Otomatik saldırı özelliğini bir tuşa atıyorsun. Bende X tuşu mesela. Sadece şampiyonları hedef al seçeneğini açıp X ile kite yapmak çok daha basit oluyor. Deneyebilirsin.
Oyunun manuel ayarlarında Shift oluyor o tuş yukarıda dediğim gibi böyle daha pratik ve hızlı kite atabilirsin ayrıca miss click atmazsın. Serçe parmağımi sürekli Shift tuşunun üstünde tutuyorum ve kite atacağım zamanda belirli bir kombinasyonla titretek basıyorum. Oyunun en kolay kite yöntemidir.

Elbette kite atmaya bir iki ayda tamamen adapte olmak çok zor bunun için uzun süre boyunca uğraşmanız gerekebilir.
Benim gördüğüm iki ayar var:
1- A+Sol tık: Bu yöntem özellikle saldırı hızı düşük olan karakterlerde veya kite yapmaya yeni başlamış kişilerin daha isabetli saldırılar yapabilmesi için tercih edilir. (Yavaş ama risksiz saldırılar)
2- A: Bu ayar ise gördüğün Kog'Maw ve Twitch editlerindeki deli gibi hızlı sıkan tiplerin kullandığı ayar. Bu yöntem genellikle saldırı hızı çok yüksek olan karakterlerde veya kite yapmak konusunda kendini geliştirmiş kişilerin tercihi olur. (Çok hızlı saldırılar, eğer heyecan yaparsanız yanlışlıkla miss-click atma ihtimali daha yüksek)
Eğer yeni başladıysan kite atarken yetenek atmak için bir saniye durakla öyle kullan yoksa kite atayım derken yeteneği adama değil de gitmek istediğin yöne atabilirsin, zamanla alışırsın.

A tuşuna basıp herhangi bir bölgeye sol tık yaparsan kite yapmış oluyorsun bunu en çok ADC'ler kullanır.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Shift ile yapmayı rica etsem açabilir misiniz ? Tam anlamadım da. Nasıl yapılıyor, tuş atamam mı lazım ?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Shift ile yapmayı rica etsem açabilir misiniz ? Tam anlamadım da. Nasıl yapılıyor, tuş atamam mı lazım ?
Oyunun orijinal ayarlarında Shift'tir. Shift'e basılı tuttuktan sonra sağ tıklarsanız yakında bir hedef varsa saldırır ardından Shift'ten elini çekip sağ tıklayıp ilerlersiniz. Bunu sürekli olarak tekrarladığınızda kite atarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı