LoL'de oynaması kolay karakterler neden güçlü?

YasuoOtp123

Zeptopat
Daha fazla  
Oyunda niye zor Hero'lar nerf yerken kolay Hero'lar bu kadar güçlü? Mesela Yasuo gibi LoL'ün en zor çarlarından olan Hero'nun Q'su neredeyse düz vuruşla aynı vuruyor? Normalde skiller düz vuruşdan cok daha güclü olmalı? Tek hesapta oynasam 10M Yasuo vardı ama bir ustalık seviyesi bile kilit olan 2, 3K Jax'ı bırak vs de almayı canının %10'unu bile alamadan tek yiyorum. Q E yapıyor öldüm. Zaten Master'de sağ tık atarak 1V5 penta atıyor ama Yasuo'yla onu yapmak çok zor, tek hatan da ölüyorsun kassan bile.

Mesela normalde Yasuo minyonlarla Master Q attıktan sonra Master'i sürekli kayıp oto atak atmasını engelleyip kiteleyebilir de ama o kadar kırılgan ki direkt tek Q'ya tek yiyor. Zaten Master Q attıktan sonra Yasuo bir minyona kayana kadar canı %20 kalıyor, sonra da Master alıyor zaten.

Bir de mesela midde Dari'ye karşı oynuyorum Dari'yi eziyorum koridorda. 0 5 Dari bense 5 2 falan. Sonra dari tekrar vs için geliyor ben de dalıyorum ona ve Darius hemen beşlik alıyor ve R atıyor sonra da tek yiyom zaten. Yasuo Zed gibi Hero'lar zor ama güçsüz Master ve Jax gibi kolay Hero'lar da çok güçlü, bu adaletsizlik değil mi? Zor Hero'ların daha güçlü olması gerekmiyor mu? LoL'ün en zor çarı Yasuo en güçsüzü de Yasuo. O zaman Yasuo niye var oyunda? 10M Yasuo olsa da 2K Jax'ı almak imkansız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyi vladla yaşıyorum benim çarımı ctlamayan karakter yok lanede sadece e r atarak tek atan dianaya buff.

Oyunda niye zor Hero'lar nerf yerken kolay Hero'lar bu kadar güçlü? Mesela Yasuo gibi LoL'ün en zor çarlarından olan Hero'nun Q'su neredeyse düz vuruşla aynı vuruyor? Normalde skiller düz vuruşdan cok daha güclü olmalı? Tek hesapta oynasam 10M Yasuo vardı ama bir ustalık seviyesi bile kilit olan 2, 3K Jax'ı bırak vs de almayı canının %10'unu bile alamadan tek yiyorum. Q E yapıyor öldüm. Zaten Master'de sağ tık atarak 1V5 penta atıyor ama Yasuo'yla onu yapmak çok zor, tek hatan da ölüyorsun kassan bile.

Mesela normalde Yasuo minyonlarla Master Q attıktan sonra Master'i sürekli kayıp oto atak atmasını engelleyip kiteleyebilir de ama o kadar kırılgan ki direkt tek Q'ya tek yiyor. Zaten Master Q attıktan sonra Yasuo bir minyona kayana kadar canı %20 kalıyor, sonra da Master alıyor zaten.

Bir de mesela midde Dari'ye karşı oynuyorum Dari'yi eziyorum koridorda. 0 5 Dari bense 5 2 falan. Sonra dari tekrar vs için geliyor ben de dalıyorum ona ve Darius hemen beşlik alıyor ve R atıyor sonra da tek yiyom zaten. Yasuo Zed gibi Hero'lar zor ama güçsüz Master ve Jax gibi kolay Hero'lar da çok güçlü, bu adaletsizlik değil mi? Zor Hero'ların daha güçlü olması gerekmiyor mu? LoL'ün en zor çarı Yasuo en güçsüzü de Yasuo. O zaman Yasuo niye var oyunda? 10M Yasuo olsa da 2K Jax'ı almak imkansız.
LoL'e yeni başlayanlar için rehberler var, onlar tam sana göre izle biraz, oyunu öğren.

Her karakterin bir counterı var. Söylediğin bütün karakterler, Yasuo'ya karşı zaten güçlü olan karakterler. Senna hariç bütün ADC'lerin counterı da Yasuo mesela. Aynı şeyi de onlar Yasuo için söylüyorlar. Kısacası bu durumun çözümü yok. Oyunu öğrenirsen counter pick karşısında ne yapıp yapmaman gerektiğini kavrarsın. Kolay herolar güçlü, zor herolar güçsüz diye bir şey yok. Bir hero kolaysa zaten yapabilecekleri bellidir ve insanlar ona göre oynarlar. Mesela Master Yi sadece Q skillinden ibaret bir karakterdir. Ne yapacağı çok belli. Jax da aynı şekil. E bas, Q ile atla, R bas araya gir. Ama Azir, Aurelion Sol, Gangplank gibi karakterlerin çok fazla oynanış biçimi var. Zor heroların bir sonraki adımını göremezsin. Bana göre de asıl elo yükseldikçe kolay herolar güç kaybedip, zor herolar güç kazanıyor.

@ArthurMorgan33 bana da o hissiyatı verdi. Sanki el sonu 1V1 gel diyenlerden. Oyunu bilse Master Yi'nin counter jungle ile oyundan düşürülebileceğini ve Master Yi'nin stun atan karakterlere karşı da hiçbir şey yapamayacağını da bilirdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı