LoL'de Support Çarp yapılır mı?

Madem rakibin Blue'sunu çalmaya çok meraklısın JG oyna :D Koridorda ADC'ni yalnız bırakırsın, gerek yok. Zaten çarp alınca yiyeceğin küfür yeter bence.

Rakibin Blue'su her çıktığında çalıyorum. Bu da benim Jungle'ımı öne çıkarıyor. Support Shaco erkenden Lane'e gitmesine gerek yok. Hatta dakika 1'de Mid'e gang da gidiyorum.

Rakibin Blue'su her çıktığında çalıyorum. Bu da benim Jungle'ımı öne çıkarıyor. Support Shaco erkenden Lane'e gitmesine gerek yok. Hatta dakika 1'de Mid'e gang da gidiyorum.
90 gold ve eser miktar XP için laneini ve ADC'ni yalnız bırakıp, rakibin ormanında ölmeyi göze alıp gitmek çok mantıklı değil. Eğer orman peti almıyorsan az XP veriyor orman yaratıkları. Orman peti alıyorsan da sup itemin yok demektir, ki bu da sorun. Ayrıca sumlarından birini boşa harcıyorsun.
Yani boşu boşuna lane kaybetme riskini arttırıyorsun. Lanede ADC'n perma push yer.

90 Gold ve eser miktar XP için laneini ve ADC'ni yalnız bırakıp, rakibin ormanında ölmeyi göze alıp gitmek çok mantıklı değil. Eğer orman peti almıyorsan az XP veriyor orman yaratıkları. Orman peti alıyorsan da SUP itemin yok demektir, ki bu da sorun. Ayrıca sumlarından birini boşa harcıyorsun.
Yani boşu boşuna lane kaybetme riskini arttırıyorsun. Lanede ADC'n perma push yer.

ADC ve Jungle prem oluyor. Ben aslında çarpın bir XP etkisi olup olmamasını soruyorum.

ADC ve Jungle prem oluyor. Ben aslında çarpın bir XP etkisi olup olmamasını soruyorum.
Eğer sup itemi alıyorsan XP olarak lanede çok bir şey kaybettirmez fakat kestiğin orman yaratıkları orman petin olmadığı sürece az XP verir. Dediğim gibi; sumlarından birini boşa harcıyorsun, lanede perma push yiyip bariyer goldu vermeyi, rakip ormanda yakalanmayı göze alıyorsun. Karşında hook atabilen bir sup varsa zaten daha oyun başında first blood vermen çok olası.
Tekrar söylüyorum, karşı ormana musallat olmaya çok meraklıysan JG oynaman herkes için daha iyi.

Karşıda Thresh Draven varsa, ADC makrosu sağlam değilse sen orman çalana kadar laneyi kaybedersin, ayrıca shaco neden koridora erken gitmemeli? Xp kazanabileceğin bir yer yok, Dakika 1 gibi yanlış zamanda mide roama çıkarsan shaco ile nasıl kill aldırabilirsin 😀? Supportta oynanması, hele çarpla oynanması yeterli yenilgi kaynağı.

Zümrüt ligde Shaco Support oynuyorum. Çarp alırsam bir eksisi olur mu? Planım adamın blue'sunu çalmak.

Çarp ormana alır sadece normal sartlarda. Başka bir koridora alınırsa troll eğlence için alınır. Ama ciddi normal oynamak için alınmaz. Çünkü çarp alınan XP'yi düşürür. Yani mide çarp alırsan rakip sana XP farkı atıp önüne geçer mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı