Çözüldü LoL'de yüksek FPS'e rağmen takılma oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa_06

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı daha yeni aldım. 1 hafta oldu ve LoL'e ilk girdiğimde oyun 500 600 FPS civarlarında başlıyor ve bu FPS'lerdeyken oyun takılıyor bir yere tıkladığımda karakter oraya giderken veya sağ sol yaparken ışınlanarak gidiyor oraya. Sebebini bilenler yardımcı olabilir mi?

Çözüm
Sebebi oyun tarafından ekranın yenileme hızından daha fazla kare üretilmeye çalışması ve bu üretilen karelere yenileme hızının yetişememesi. FPS'yi monitörünün yenileme hızına sabitlersen sorun çözülecek. Dikey senkronizasyon ayarını açma, o Input Lag yapar. Sadece FPS'yi sabitle.
Sebebi oyun tarafından ekranın yenileme hızından daha fazla kare üretilmeye çalışması ve bu üretilen karelere yenileme hızının yetişememesi. FPS'yi monitörünün yenileme hızına sabitlersen sorun çözülecek. Dikey senkronizasyon ayarını açma, o Input Lag yapar. Sadece FPS'yi sabitle.

Çözüm
Şu anda 165 Hz kullanıyorum 240 Hz veya daha yüksek bir şey alsam çözülecek yani değil mi?
Monitör 165 Hz ise 500'de sorun yaşama ihtimalin 240'ta sorun yaşama ihtimalinden daha fazla aradaki farktan ötürü ve muhtemelen 240 yapsan da çözülür evet. Ancak 240'ta da atlamalar olursa monitörünle aynı yaparsın, sorun kalmaz. Örneğin ben 144 Hz ekrana sahibim, 200'de sıkıntı olmuyor ama olsaydı daha da düşürecektim ve eninde sonunda 144'te sorun kalmayacaktı.

Monitör 165 Hz ise 500'de sorun yaşama ihtimalin 240'ta sorun yaşama ihtimalinden daha fazla aradaki farktan ötürü ve muhtemelen çözülür evet. Ancak 240'ta da atlamalar olursa monitörünle aynı yaparsın, sorun kalmaz.

Tamamdır hocam teşekkür ederim yardım için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı