LoL'e başlangıçta ne yapılmalı?

traviss

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle 2.3 gün önce LoL'e başladım oyunu bir türlü anlayamadım. Jinx oynuyorum; şu anlık sevdim bu Hero'yu, bu Hero'nun amacı ne? Ne yapacağım bununla, kısa özet geçebilir misiniz oyunla ilgili?
Not:Lütfen başlamadan bırak vs demeyin.

Jinx öğrenmen güzel bir başlangıç olmuş fakat farklı lanelerdede oynamalısın, top mid gibi yerlerde oynaman lazım istersen top lane ve mid lane için char sunayım.

İlk oynadığımda botlarla oynayarak oyunu öğrenip karakterleri denemiştim ve hoşuma giden bir karakteri seçip hangi koridorda oynaması gerektiğini öğrendikten sonra karakteri oynamaya başladım.

Seçtiğiniz karakter nişancı rolünde uzun menzilli bir alt koridor karakteri olduğundan alt koridorda yanındaki destek takım arkadaşınız ile alt koridoru itmeniz gerekir.

Diğer koridorların özellikleri farklıdır.
Üst koridor : Dövüşçü
Orta koridor : bende tam olarak bilmiyorum
Orman : Gizlilik, hız ve suikast odaklı karakterker
Destek : Nişancının yanında bulunan yardımcı karakter
Alt Koridor : Nişancı

Ben oyuna Veigar ile başlamıştım ve sonrasında Kennen, Gnar, Vel'koz ve Varus ile devam ettim. Sonrasında oyunu sıkılıp bıraktım.

Bu karakterlerin hepsini zamanla deneye deneye bulup oynadım. Siz de zamanla Jinx dışında karakterler deneyerek farklı koridorlar deneyebilirsiniz.

(Blitz uygulamasını kullanarak build ve rünlerinizi ayarlamanız size yardımcı olabilir)

İlk oynadığımda botlarla oynayarak oyunu öğrenip karakterleri denemiştim ve hoşuma giden bir karakteri seçip hangi koridorda oynaması gerektiğini öğrendikten sonra karakteri oynamaya başladım.

Seçtiğiniz karakter nişancı rolünde uzun menzilli bir alt koridor karakteri olduğundan alt koridorda yanındaki destek takım arkadaşınız ile alt koridoru itmeniz gerekir.

Diğer koridorların özellikleri farklıdır.
Üst koridor : Dövüşçü
Orta koridor : bende tam olarak bilmiyorum
Orman : Gizlilik, hız ve suikast odaklı karakterker

Ben oyuna Veigar ile başlamıştım ve sonrasında Kennen, Gnar, Vel'koz ve Varus ile devam ettim. Sonrasında oyunu sıkılıp bıraktım.

Bu karakterlerin hepsini zamanla deneye deneye bulup oynadım. Siz de zamanla Jinx dışında karakterler deneyerek farklı koridorlar deneyebilirsiniz.

(Blitz uygulamasını kullanarak build ve rünlerinizi ayarlamanız size yardımcı olabilir)
teşekkür ederim blitz kısmını anlamadım ama build ve rün nedir

Top lane OTP olarak kolay karakterler.
Cho'Gath: Ulti tutturma Q tutturmayı öğrenirsen güzel bir karakter.
Nasus: Stack kavramını bilirsen kolaylaşır.
Gragas: Comboları e+flash öğrenirsen halledersin.

Mid lane.
Cho'Gath(eski metada kaldı fakat hala AP'sini oynayan var)
Heimerdinger(taretleri koyup arada sırada farmları almanız gerekiyor)
Veigar(Nasus gibi AP stack kasan bir karakter)
Lux(öğrenilmesine gerek yok).

teşekkür ederim blitz kısmını anlamadım ama build ve rün nedir
Build, oyunu oynarken oynadığın karaktere göre alman gereken eşyalarla yaptığın oyun içi karakter geliştirmeleri ve stratejisi denilebilir.

Rün ise maça girmeden önce karakterine seçtiğin pasif yetenek veya büyü türleri diyebilirim.
Her rün tipi farklı karaktere farklı şekilde yabilir ve yeni oyuncular bahsi geçen rün ve buildleri yaparken zorlanabilir.

Blitz uygulaması LoL oynarken senin için bu rün ve buildleri otomatik olarak yapan bir yardımcı uygulamadır.
Maç öncesi büyülerini ve rününü ayarlar, oyun içinde alman gereken eşyaları sana gösterir.
Ayrıca maç sonrası sana maç istatistiklerini detaylıca gösterir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı