@ThePenthoss oyunun avukatlığını yapmıyorum. Örneği Türkiye sunucusu üzerinden verdiniz, ben de Türkiye sunucusu üzerinden cevaplıyorum. Her oyunun popülerliğini kaybettiği zaman illaki olacak da bu oyunun ölü olup olmadığını göstermiyor. Oyunu gene oynayan belli bir kitle var ve oyunun ayakta kalmasına da yardımcı oluyor. Genel olarak herkesin oynadığı oyun ve oyunu bırakanlar da bir şekilde oyuna geri dönüyor? Sizce neden? Oyun bir şekilde kendini sürekli oynatıyor. Elde istatistik veriler olmadan net konuşmak zor da bir oyuna karşı bakış açısını değiştirmenizi tavsiye ederim. Siz oyunu sevmiyorsunuz diye oyun da ölü olmuyor ayrıca.
@ThePenthoss arkadaşım, sömürtmekle ne alakası var? Gene kendin üzerinden yola çıkarak cevap veriyorsunkendin üzerinden yola çıkarak cevap verme. Mesela LoL'e ne gibi değişiklik gelebilir? Oyun, oyuncularının talebini karşılıyor. Farklı şeylere uğraşmaktan ziyade sürekli kostüm çıkarıyorsa demek ki kostümleri satılıyor ki çıkartıyor. Kostümleri satmasa neden çıkartsın? Arz-talep meselesi. Oyuncuları talep ediyor, oyun da yerine getiriyor. Belki de her çıkan kostümü doğrudan satın alan kişiler olmasaydı, oyun farklı işler üzerine uğraşabilirdi. Uğraşmadığına göre demek ki oyuncularının talebini karşılıyor. Bakış açısını şiddetle değiştirmenizi tavsiye ederim ve oyunu tek siz oynamıyorsunuz yani dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor. Genel olarak konuşmaya çalışın. Birçok kişiden bunu duyabilirsiniz: Oyunu bırakmaya karar vermeme rağmen tekrardan kendimi LoL'ü oynarken buluyorum diyen kişi sayısı çok. Demek ki oyun sürekli ve sürekli olarak kendisini oynatabiliyor. Bunun üstüne daha da bir şey deneceğini sanmıyorum.
LoL'e başlamanızı tavsiye etmem. Genel olarak oyuncu kitlesi kötü ve her oyun sinir olma ihtimaliniz de yüksek. Sistem gereksinimi düşük olan oyunların genel kaderi bu maalesef. Sistem gereksinimi düşük ve oynaması ücretsiz olduğu için herkesin erişebildiği bir oyun ve genel olarak da sabit, iyi bir kitlesi yok. Ne yaptıkları belli değil. Hayatta belli başarı elde edemeyip bu oyun üzerinden o ezikliğini gidermeye çalışan birçok kişi de var. Bu sebepten bu oyuna hiç bulaşmamanızı tavsiye ediyorum.
@ThePenthoss forumda açılan bir konu üzerinden oyunun ölüp ölmediğini tartışmak ne kadar etik? Bu konuya cevap gelmiyor diye oyun ölmüş mü oluyor? Gerçekten argümanlarınız çok saçma. RDR2 dediğiniz oyun hikâyeli oyun ve her kesime hitap etmeyebilir. Fiyatı da oldukça tuzlu. 1150 TL gibi fiyatı var ve Türkiye'nin ekonomik şartlarında bir kişi doğrudan 1150 TL veremeyebilir, bu durum normal karşılanır. Kişi oyunu satın almadan önce de buradan gelip sorar. Kafasına yatarsa satın alır ya da almaz, onun bileceği bir iş.
LoL dediğimiz oyun F2p yani oynaması bedava. Genellikle sorulmasından ziyade bir kişi önce indirir, dener, oyunu beğenmezse de siler geçer, yoluna devam eder. RDR2'de böyle bir şans yok. Oyunun hem boyutu yüksek hem de fiyatı pahalı. Fiyatı pahalı ve boyutu yüksek olduğu için de tabii ki buradan gelip soracaklar. LoL'ü neden sorsunlar ki? F2p oyun ve boyutu da düşük.
Siz kendiniz de diyorsunuz, millet oyunu bağımlılıktan oynuyor diye. Pekala, şunu sorayım: Millet bu oyuna neden bağımlı oldu? Söyleyeyim: Oyun hiçbir zaman için yerinde saymadı. Sürekli bir şeyler yapmaya çalıştılar, ekleme yaptıkları gibi oyundan çıkarma da yaptılar yani anlayacağınız oyun bir şekilde kendisini oynatmaya devam etti. Bırakamayanlar da bu sebepten bırakamadı. Her ne kadar oyun sevilmese de oyun kendisini bir şekilde oynatıyor. Bunu da kabullenmek lazım. Saçma argümanlar sunmaktansa mantıklı argümanlar sunarsanız sevinirim.