Cihazı göndermek zorunda kalıyorsak hiç uğraşılmaz hocam. Ne kadar süreceği belirsiz bir işe kalkışmak sorun olur. Dediğiniz gibi en iyisi harici adaptör almak ancak doğru adaptörü nasıl seçtiniz?
hocam anakarta yanma gibi bişi yapmaz sanırım ya dimi bir de bu fiyatlar ney böyleGenelde uçları benzer oluyor slimtip Thinkpad bile olsa uyum sağladı ancak üretim tarihi biraz eskiydi ona yapacak bir şey yok.
Fayda olarak göze ilk çarpan tabii ki drain olmaması ek olarak ben aşınmayı takip eden biri olarak 170W adaptörle kullandığım 6 aylık sürede 64whden 57whye gerilerken batarya kapasitesi bu 230W kullandığım 6 aylık sürede neredeyse hiç aşınma olmadı yani azalma yok hatta arada yükseliyor çözemedim. Belki bu optimizasyonu olmadığı içindir bilmiyorum bana 230W adaptörü kullanmaya başladıktan sonra denk geldi.
Ek olarak bir performans farklılığı yaşamadım.
Benim aldığım buydu : Lenovo Thinkpad 4X20S56717 230W Slim Tip Nb/dock Ac Şarj Adaptörü
@kero788
Hocam anakarta yanma gibi bir şey yapmaz sanırım ya değil mi bir de bu fiyatlar ne böyle
Bu fiyata da alınmaz ama cihaz aşırı pahalıya gelmiş oluyorhocam anakarta yanma gibi bişi yapmaz sanırım ya dimi bir de bu fiyatlar ney böyle
hocam oynarken 81 e kadar düştü fifadayken ne yapmalıyım senceBen Nisan'da aldığımda 3750e almıştım bende bir sorun yaratmadı.
Bu fiyata da alınmaz ama cihaz aşırı pahalıya gelmiş oluyor
Hocam oynarken 81'e kadar düştü FIFA'dayken ne yapmalıyım sence.
hedef bilgisayarı satmak hocam masaüstüne geçicem inşallahPerformans kaybetmek istemiyorsan adaptör değiştirmekten başka çaren yok gibi duruyor. Performans kaybetmeyi göze alıyorsan da BIOS'ta bir ayar var limitleme ayarı onu açarsan cihaz performanstan kısıyor ama drain olmuyor. Yettiği kadar çekiyor ama ben denediğimde pek beğenmemiştim yine de denemekten zarar olmaz.
Gerekli bilgiler aşağıdaki dökümanda yazıyor, hepsini oku.
Buraya bakabilirsin, burada otomatik önerilmiş ancak yine de bende drain yapıyordu tabii eskisi kadar fazla drain yapmaz. Direkt on yaparsan da üstte dediğim olay oluyor ; Çözüm bölümü en altta https://support.lenovo.com/hr/en/solutions/ht516505
hedef bilgisayarı satmak hocam masaüstüne geçicem inşallah
İnan bende masaüstü gibi kullanıyorum laptopu, Gaming aldığıma pişman oldum şu an olsa kesinlikle ince bir laptop alırdım. Bir de kasa alırdım.
Tahmini kaça gider sence benimki 5060'lı bir şey alacağım sanırım
Hocam merhaba, sizinle daha önce Lenovo Loq 15ARP9 modeli hakkında konuşmuştuk. Laptopu alalı 6 ay oluyor çok ciddi kullanmıyorum. Bugün anakart yakma problemi olduğu yazısını görünce kafama takıldı, böyle bir sorun bu modelde gerçekten var mı ; siz yaşadınız mı veya duydunuz mu?Ben 24 GB 1.5TB SSD'li i5 12450HX 4060 olanı 30bin TL'ye satardım şimdi olsa daha aşağısı biraz enayilik gibi daha üstü de bu drainli laptop için fazla bence, benim laptop için bana 30 bin tam fit geliyor. 30 bin altı olayı da 25e şu an ekran kartsız laptop satıyorlar bayağı düşük yani.
Geçen ilgilenen oldu lakin önermedim, öncelikle bu kasada anakart yanması gibi nedenler ve kendim açıp yükseltme yaptığım için garantide bir sorun olur mu bilmediğim için almasını önermedim. Bir de şu an bunu 30a satsam yine doğru düzgün bir şey alamayacağım bu şu an hem kasa hem de iş yerinde laptop olarak işimi görüyor.
Seneye de askere giderken kardeşime veririm, o kullanmaya başlar. Bende kasa+ince laptop olayına dönerim.