LOQ 15IAX9 ek SSD slotu var mı?

Zancelli

Femtopat
Daha fazla  
LOQ 15IAX9 - type 83GS model bir laptop aldım 512 GB SSD ile geldi ama hafıza problemi yaşıyorum. SSD alıp hafızamı yükseltmek istiyorum. Araştırdım bir 2240 bir 2280'lik iki yer varmış ama ikisi de aynı anda kullanılabiliyor mu? Ve 1 TB SSD alsam 2280 portuna eklediğimde bir problem yaşar mıyım SSD alırken nelere dikkat etmem gerekir?(anakartın desteklediği hız vb.)

2280 standart ssd alıp takabilirsiniz. Gen 4 destekliyor anakartınız, bu yüzden gen 4 ssd almak daha mantıklı. Hız konusuna bence çok takılmaya gerek yok. Video edit vb işler yaomayan ınsanlar için 1500mb/s ile 12.000mb/s arasında gözle görülür bir fark olmayacaktır

2280 standart SSD alıp takabilirsiniz. Gen 4 destekliyor anakartınız, bu yüzden gen 4 SSD almak daha mantıklı. Hız konusuna bence çok takılmaya gerek yok. Video edit vb işler yaomayan ınsanlar için 1500mb/s ile 12.000mb/s arasında gözle görülür bir fark olmayacaktır.

Öncelikle teşekkür ediyorum. Anakartımın hangi slotu dolu olduğunu nasıl anlayabilirim biliyor musunuz? Şu an ki SSD'imi de birlikte kullanabilirim değil mi?

Evet boşta SSD slotu var. 1TB SSD alıp takabilirsiniz.cevabınız

Öncelikle teşekkür ediyorum. Anakartımın hangi slotu dolu olduğunu nasıl anlayabilirim biliyor musunuz? Şu an ki SSD'imi de birlikte kullanabilirim değil mi?

2242 dolu. 2280 boş olması gerek.

Aynı cihaz bende var, kendim yükselttim sağdaki bios pilinin yanındaki kendisiyle gelen SSD, soldaki wifi kartının yanındaki ise boş slot. Oraya 2280 SSD taktım.

IMG-20241119-WA0012.jpg

Teşekkür ederim.

Teşekkürler. Hangi SSD'yi almıştınız yükseltirken bir zorluk vb. bir şeyle karşılaştınız mı?
Aldığım tamir seti kasayı sökerken sorun olmadı ancak SSDyi sökerken uyumlu uç yoktu çok zorlandım.

O yüzden kendin yapacaksan kapsamlı bir laptop tamir kiti almalısın.

Ben bunu aldım, bir sorun yaşamadım. Windowsu ve önemli dosyaları buna kurmadım, oyunları buna kuruyorum. İşimi görüyor sen iş için kullanacaksan başka bir üründe bakabilirsin.

Son düzenleme:
Aldığım tamir seti kasayı sökerken sorun olmadı ancak SSD'yi sökerken uyumlu uç yoktu çok zorlandım açıkçası.

O yüzden kendin yapacaksan kapsamlı bir laptop tamir kiti almalısın.

Ben bunu aldım, bir sorun yaşamadım açıkçası. Windows'u ve önemli dosyaları buna kurmadım, oyunları buna kuruyorum. İşimi görüyor açıkçası sen iş için kullanacaksan başka bir üründe bakabilirsin.

Yanlış görmüşüm. 500GB sandım SSD'yi.

Teşekkür ederim.

Teşekkürler. Hangi SSD'yi almıştınız yükseltirken bir zorluk vb. bir şeyle karşılaştınız mı?

SSDyi taktiktan sonra bu görüntüyü çektim. Fark etmissindir SSDnin vidası ile baya boğuştum en sonunda pense ile hafif hafif döndürerek çıkardım tabii o ara bir tık boşta bulunup R47 yazan şeyi sürttüm.

Kısaca kendin yapacaksan hazırlıklı bulun bende telefon tamir kiti vardı, yetersiz kaldı.

Ben bir sorunla karşılaşmadım ancak yanlış bir harekette karşılaşabilirsin.

Bu arada bu garantide sorun çıkarır mı hala merak ediyorum.

IMG_20241026_150004.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı