"Lore accurate..." ne demek?

aaastinson

Hectopat
Daha fazla  
Bir sosyal medya platformunda bana "lore accurate Metin Türkcan" yorumu geldi ama ne demek olduğunu anlamadım yardımcı olabilir misiniz?

Lore accurate normalde mesela a olayını b şeklinde doğru bir şekilde hiç değiştirilmeden direk paraphrase edilmesi gibi. Yüksek ihtimalle bir yorum yaptınız ve yorum Metin Türkcan'lik, o kisinin yapacagi/diyecegi birșey olsa gerek.

Biraz daha sadelestirilmis hali direk "aynen tam öyle" denebilir.

Lore accurate normalde mesela a olayını b şeklinde doğru bir şekilde hiç değiştirilmeden direk paraphrase edilmesi gibi. Yüksek ihtimalle bir yorum yaptınız ve yorum Metin Türkcan'lik, o kisinin yapacagi/diyecegi birșey olsa gerek.

Biraz daha sadelestirilmis hali direk "aynen tam öyle" denebilir.

Anladım şimdi çok teşekkürlerr.

Metin Türkcan'ın olayını bilmiyorum da "lore accurate" için "bir karakter için, yapılan şeyin o karakterin tasviriyle tutarlı/uygun olması" denebilir.
"Eylemin/yapılanın/oynanışın (her neyse) anlatımla uyuşması", ya da.

Betimleyerek anlatması biraz zor, örneklerle daha iyi olur belki (saçma olabilirler ama).

"Arka planı 'özel harekat' olan bir karakterin deli dehşet bi' aim'le, taktiksel bir şekilde oynanması/gösterilmesi" veya "Arka planı 'diyarın en iyi şövalyesi' olan bir karakterin savaş sistemini çok iyi kullanarak, hasar almadan oynanması/gösterilmesi" mesela.

Son düzenleme:
Metin Türkcan'ın olayını bilmiyorum da "lore accurate" için "bir hikaye veya seri içerisindeki bir karakter için, yapılan şeyin karakter tasvirine uygun olması" denebilir.

Betimleyerek anlatması biraz zor, örneklerle daha iyi olur belki (çok mantıklı olmayacaklar ama). Bi' aksiyon oyununda arka planı "özel harekat" olan bi' karakteri deli dehşet bi' Aim'le, taktiksel olarak oynamak, veya bi' RPG oyununda arka planı "diyarın en iyi şövalyesi" olan bi' karakterin savaşlarda hasar almaması, savaş sisteminin çok iyi kullanılması denebilir.

Örnekler ile daha iyi anlaşıldı teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı