LOS ışığı kırmızı yanıp sönüyor

KangalSucuk

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
MSI RTX 3060 12 GB VENTUS X2 OC EDITION
16 GB GSKILL RAM(8x2)
1 TB Samsung EVO 980
GIGABYTE A520M K V2
POWER BOOST VK-P1882B 650W
Meslek
Öğrenci
Dün gece hiçbir şey yoktu, uyandım internet yok. Los kırmızı yanıp sönüyor, kablolar olduğu gibi duruyor nasıl bozulmuş olabilir? TurkNet'in uygulamasından kontrol ettirdim otomatik sisteme, hat çevrimdışı diyor. Türk Telekom kutusuna baktım anormal bir şey yok (çıkık vs.) Durup dururken bu neyin nesi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Los ışığı obk'da ışık yok demek. Büyük ihtimal konnektör kırmıştır. Arıza kaydı aç gelip tekrar çaksınlar. Konnektör çakarken şeffaf kaplama 12mm'den fazla soyulursa kırma yapabiliyor.

ISP'den internet gelmiyor. Turknet'in kendi sorunu yani. Biraz bekle duzelir herhalde.
Düzelmedi.
Los ışığı obk'da ışık yok demek. Büyük ihtimal konnektör kırmıştır. Arıza kaydı aç gelip tekrar çaksınlar. Konnektör çakarken şeffaf kaplama 12mm'den fazla soyulursa kırma yapabiliyor.
Neden kırılıyor ki hocam ellenmedi dediğim gibi, kendi kendine mi? Teşekkürler bu arada.

Düzelmedi.

Neden kırılıyor ki hocam ellenmedi dediğim gibi, kendi kendine mi? Teşekkürler bu arada.
İşçilik hatası. Kablonun içindeki fiber kıldan ince. Çıplak bırakılmış core'u hafif bükümlü olarak konnektöre yerleştirirsen dokunmasan bile kendi kendine kırılır.

Eyvah çok sorun yaşayacağız o zaman, genelde saha çalışanları çok bilgili olmuyor.
Saha personeline, "Abi, bu kablo neyden yapılıyor?" sorusu sorduğumda;
"Kardeşim, bu kablo camdan yapılıyor. İçerisinden ışık geçiyor internet geliyor. Işık hızında internet yani anlayacağın." demişti.
Kabloyu takarken kırmıştı, ben uyarınca kesip tekrar çakmıştı.🤪

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı