Çözüldü Lossless Scaling 3.2 nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

H1Ze

Centipat
Daha fazla  
Sorum bu kadar hocam attığım SS de ayarlarım nasıl olmalı yardım eder misiniz?

Çözüm

Bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Kendim kullanım deneyimlerime göre görsel bozulmayı en azda tutan ve iyi bir sonuç verecek şekilde ayarladım.

API kısmı DXGI yerine WGC öneririm. Gecikme olarak daha iyi sonuç veriyor ve Alt+Tab atıyorsanız sürekli kesinlikle WGC kullanılmalı.
Akış kuyruğunu "1"de tutun. Eğer oyunda takılmalar varsa "2" yapıp test edin.

LSFG 3.1 kullanın ve 2X'in üzerine çıkmanızı pek önermem. Oyundan oyuna göre değişebilir veya FPS'inize göre de ama 2X yeterliyse öyle kullanmanızı öneririm.
Akış ölçeği barı ise 100'de bırakın.

Ölçeklendirmede kesinlikle LS1 açık olsun. Keskinlik kademesi barı "1" gayet yeterli olacaktır. İsterseniz daha keskin hale de getirebilirsiniz.

Kare oluşturma ve ölçeklendirme için "performans" seçenekleri bulunuyor. Ben kullanmıyorum görüntüde kalite düşüyor.

Mod kısmını "tam ekran" yapın.

Eşitleme modu ise "varsayılan" yapın.

İmleç kısmından "imleç sınırla" açın.

HDR desteği ve G-Sync desteğini de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
FPS göstergesini açık bırakılabilir en azından LSFG çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.

Gerçek FPS olarak minimum 50FPS almaya çalışın. 2X ile 100 FPS benim için gayet yeterli oluyor.
Ve gecikmesiz takılmasız bir sonuç için RTSS kullanmanızı öneriyorum.
Misal oyununuz 80 FPS'lere düşmüyor veya o seviyelere nadiren indiği oluyordur. RTSS ile 80 FPS'e limitleyip LSFG kullanın.

Son olarak "CTRL+ALT+S" kombinasyonuyla LSFG açabilir ve kapatabilirsiniz.
Ölçeklendirmeyi "yok" olarak seç. Sonra bu şekilde dene ama LS de başarıyla ulaşmak için baz FPS'in en az 50-55 olmalıdır yoksa gecikme ve grafiksel bozulmalar yaşarsın.

Bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Kendim kullanım deneyimlerime göre görsel bozulmayı en azda tutan ve iyi bir sonuç verecek şekilde ayarladım.

API kısmı DXGI yerine WGC öneririm. Gecikme olarak daha iyi sonuç veriyor ve Alt+Tab atıyorsanız sürekli kesinlikle WGC kullanılmalı.
Akış kuyruğunu "1"de tutun. Eğer oyunda takılmalar varsa "2" yapıp test edin.

LSFG 3.1 kullanın ve 2X'in üzerine çıkmanızı pek önermem. Oyundan oyuna göre değişebilir veya FPS'inize göre de ama 2X yeterliyse öyle kullanmanızı öneririm.
Akış ölçeği barı ise 100'de bırakın.

Ölçeklendirmede kesinlikle LS1 açık olsun. Keskinlik kademesi barı "1" gayet yeterli olacaktır. İsterseniz daha keskin hale de getirebilirsiniz.

Kare oluşturma ve ölçeklendirme için "performans" seçenekleri bulunuyor. Ben kullanmıyorum görüntüde kalite düşüyor.

Mod kısmını "tam ekran" yapın.

Eşitleme modu ise "varsayılan" yapın.

İmleç kısmından "imleç sınırla" açın.

HDR desteği ve G-Sync desteğini de kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
FPS göstergesini açık bırakılabilir en azından LSFG çalışıp çalışmadığını anlayabilirsiniz.

Gerçek FPS olarak minimum 50FPS almaya çalışın. 2X ile 100 FPS benim için gayet yeterli oluyor.
Ve gecikmesiz takılmasız bir sonuç için RTSS kullanmanızı öneriyorum.
Misal oyununuz 80 FPS'lere düşmüyor veya o seviyelere nadiren indiği oluyordur. RTSS ile 80 FPS'e limitleyip LSFG kullanın.

Son olarak "CTRL+ALT+S" kombinasyonuyla LSFG açabilir ve kapatabilirsiniz.

Çözüm

Bu kadar ayrıntılı anlattığınız için sağ olun hocam. Bana da, diğer arkadaşlara da çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Teşekkür ediyorum hemen deneyeceğim şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…