İnceleme Lossless Scaling FPS testleri

Hocam benim FPS sabit kalıyor bunun sebebi nedir? Ekran yenileme hızını geçmiyor.

Lossless Scaling ekranının Hz değerinden fazla FPS oluşturmaz eğer oluşturur ise sorun yaratabilir işte bu yüzden kare hızını sınırlandırmak lazım bununla ilgili Lossless Scaling optimizasyon ayarları rehberi hazırladım.

Hocam benim FPS sabit kalıyor bunun sebebi nedir? Ekran yenileme hızını geçmiyor

Sistem nedir acaba bir de optimizasyon ayarları rehberi yazdım inceleyin.

Son düzenleme:

Zaten rehberdeki her şeyi yaptım. Sistem imza kısmında yazıyor. Minecraft shader oynarken oyun daha çok kastı. ETS 2 de sabit, 75FPS ama gecikme bu hayli fazla.

Siyah boşluklar varsa Lossless Scaling'den pencere seçenekleri kısmından en boy oranını tam ekran ile değiştirin tekrar deneyin. Ve yazdığım optimizasyon ayarları rehberini inceleyin.

Zaten rehberdeki her şeyi yaptım. Sistem imza kısmında yazıyor. Minecraft shader oynarken oyun daha çok kastı. ETS 2 de sabit, 75FPS ama gecikme bu hayli fazla.

Lossless Scaling'i yönetici olarak çalıştırmayı denedin mi bir de RTSS ile kare hızı sınırlama yaptın mı?

Siyah boşluklar varsa Lossless Scaling'den pencere seçenekleri kısmından en boy oranını tam ekran ile değiştirin tekrar deneyin. Ve yazdığım optimizasyon ayarları rehberini inceleyin.

Ha bir de monitörün kaç Hz oynadığın oyunlar neler normalde o oyunlarda ortalama kaç FPS alıyorsun bunları belirtme şansın var mı?

Son düzenleme:

Monitörün 75Hz. Minecraft ve ETS 2 denedim. Yönetici olarak çalıştırdım ve hız sınırlamayı yaptım. Minecraft shader ile ortalama 60 FPS, ETS 2 de ise 75-80 FPS alıyorum normalde.

Her şeyi çözdüm ama FPS yindede 2 katına çıkmıyor. Sadece ekran yenileme hızına eşitleniyor.

Lossless Scaling de gpu/ ekran bölümü var oradan ekran kartının seçili olduğundan emin ol (özellikle laptop kullananlar dikkat burada yüksek performanslı ekran kartının seçili olduğundan emin olun)ayarlarını resimlerde ki gibi yap ölecekleme türünü FSR yasa LS1 yapıp performans modunu aç performans modunu kare oluşturma da da aç.

Dosya Ekleri

• IMG_20240711_013202.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20240711_013132.jpg
    41,1 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_20240711_013114.jpg
    38 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:

Hocam Dying Light 2 zaten fg sahip bir oyun ben fg açıp üstüne lossles ile fg açınca mouse un oyuna yansıması gecikti ama FPS arttı.

Monitörün 75Hz. Minecraft ve ETS 2 denedim. Yönetici olarak çalıştırdım ve hız sınırlamayı yaptım. Minecraft shader ile ortalama 60 FPS, ETS 2 de ise 75-80 FPS alıyorum normalde.

Program işe yaramaz o zaman bak sana mantığı anlatayım
Senin monitörün 75Hz
Eğer sen Minecraft'ta 35FPS alsaydın lsfg 2.1 X2 ile FPS'in 35x2 = 70FPS olurdu senin bu oyunlarda bunu kullanmana gerek yok bu programı monitörün yenileme hızına göre düşük FPS alanlar kullanmalı
Örneğin Minecraft 80FPS alıyorsun shader ile 144Hz monitörün var RTSS ile bunu 72 yapardın lsfg 2.1 X2 bunu 144 yapar ekranının Hz değerinden fazla olamamalı.

Hocam Dying Light 2 zaten fg sahip bir oyun ben fg açıp üstüne lossles ile fg açınca mouse un oyuna yansıması gecikti ama FPS arttı.

Frame Generation olan oyunlarda Frame Generation'u açıp üstüne bir de lsfg açarsanız oyun oynanmaz hale geliyor hatta çöküyor.

3050 ve i7'li ASUS laptopım var.2.70 dolardı sanırım sepete ekleyem mi arkadaşlar fiyatının hakkını verir mi sizce?

İşine yarayabilir bende 3060 var aldığıma en memnun olduğum uygulama budur.

Son düzenleme:

Tamamdır hocam teşekkürler. Peki gecikmeyi azaltacak başka ayarlar var mı şu an ciddi anlamda gecikme var. FPS yüksek olsa bile gecikmeden dolayı akmıyor oyun.

Tamamdır hocam teşekkürler. Peki gecikmeyi azaltacak başka ayarlar var mı şu an ciddi anlamda gecikme var. FPS yüksek olsa bile gecikmeden dolayı akmıyor oyun.

Normalde 37FPS üzerinde aldığın hiçbir oyunda bunu kullanman sağlıklı olmaz çünkü oluşturulan kare hızı senin monitörünün yenileme hızından fazla olunca program sorun yaratabilir

Bu programı normalde 30-37FPS arası aldığın oyunlarda kullanman lazım X2 modunda X3'te kullanırsan sorun yaratabilirsin.

30 altı ise önerilmiyor gecikme fazla oluyor 30-37 sabit olan oyunlarda Lossless Scaling kullanabilirsin gecikmeyi azaltmak için ise
Lossless Scaling optimizasyon ayarları rehberinde

RTSS ayarları NVIDIA Denetim Masası ayarları
Ve donanım hızlandırmalı GPU ayarını incele rehberi uygula

Kısacası: Sen bu programı sadece normalde 30-37FPS aldığın oyunda kullan.

Tamamdır teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…