Lossless scaling FPS'i 30'lara düşürüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Maz1KEEN

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
geforce gtx 1650 ti
Anakart
fx 506lı
İşlemci
i5 10300h
Herhangi bir oyuna girdiğimde FPS'imi yükseltmesi gerekirken düşürüyor, bunu çözümü var mı?

Ben de dun crackli halini yukleyip deneyeyim dedim, orijinali hiç kullanmadim o yuzden kesin bir şey diyemem ama bence bir degisiklik olabilir diye dusunuyorum.

Ekran kartiniz yeni olsa bile Frame Generation stabil calismiyor. Cok yuksek FPS dalgalanmalarina sebebiyet oluyor o yuzden cogu kisi Frame Generation ayari acik ise bir de yaninda RivaTuner gibi FPS limitleyici uygulamalari da kullanmalari oneriliyormus aksi takdirde FPS stabil durmuyormus.

AMD FSR celismadiysa LSR 1 deneyin ve en iyisi Frame Generation ayarini kapali tutun. Ama tabii RivaTuner ile de denemek isterseniz siz bilirsiniz bir sakincasi yok. Sol taraftaki scaling Mode'u Auto yapmayin oraya manuel ayar yapin upscale boyutunu 2.0 yazarak deneyin (goruntunun 2 kat kucuk render alindiktan sonra 2 kat buyutulerek sizin istediginiz cozunurluge getirilmesi icin 2.0 yazin.). 2.0 yazinca goruntu kalitesi kotulesir ama FPS oldukca artar. Eger hem FPS hem de goruntu kalitesi iyi olsun diyorsaniz 1.3 veya 1.5 gibi de yapabilirsiniz. Sonuç olarak 1.dan sonra gelen sayi ne kadar yukselirse goruntu kalitesi o kadar duser ama ote yandan FPS de artar gibi dusunebilirsiniz en basitce.

Kare olusturmayi kapatin.

Umarim bu sizin sorununuza da cozum olmustur efenim.

Kapattım ama masaüstüne bile lag var hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı