Lossless Scaling gerçekten kullanışlı mı?

Valla 60fps sabitledim fakat sonuç aynı ekran kartı kullanımı %99larda geziyor dediğim gibi ghosting cok fazla var

Valla 60fps sabitledim fakat sonuç aynı ekran kartı kullanımı %99larda geziyor dediğim gibi ghosting cok fazla var
Ekran kartının kapasitesini zorluyorsun. Oyun içi grafik ayarlarını düşürerek ve fps limitini düşürerek program aktifken ekran kartı kullanımını %95 altına çekmeye çalış. Çözünürlük düşürerek program içerisinde "upscaling" özelliği ile de ekran kartı kullanımını düşürebilirsin.

Scaling özelliğini auto değilde custom yaparsan,

720p oyun çözünürlüğünü 1080p'ye upscale yapmak için 1.5x scaling factor,
1080p'yi 1440p yani 2K'ya upscale yapmak için 1.33x scaling factor,
720p'yi 1440p'ye upscale yapmak için 2.0x scaling factor yazman gerekiyor.

Ayarlarım en düşükde, Ayrıca fps limitini 30fps'e çektim ekran kartı kullanımı %70 60 80 civarinda geziyor ghosting birazda olsa iyi oldu aslında, ama yine kasma hissi var gibi. Aslında bu modu bu oyunda değilde başka ağır oyunda test etsem daha iyi olur.

GTA 5'te denedim 90 fps alıyordum 130a çıkardığını gösteriyor ama ghosting kaynaklı mı bilmiyorum ama daha kasıyormuş gibi geldi gözüme.

Programda kandırmaca olsa herhalde Steam puanı çok olumlu olmazdı diye düşünüyorum. Doğru ayarları dabilmek lazım.

Re9 da denedım ancak aksine en iyi ayarları bulup denesem de nafile aksine daha kasma hissiyatı var ama Fallout 3 gıbı bır oyunda denedıgımde ıse acayıp bır fark oldu oyun 100 FPS ustu gormezken 200 gosterıp 200 Hz hissiyatı verdi ve cok iyi çalıştı hatta ghosting bile olmadıgını soyleyebılırım ancak oyunu 10 20 dakika da bir atıyordu büyük ihtimal eski oldugundan kaynaklı oldugunu dusunuyorum. Alien: Isolation gibi bir oyundan kullandım ama sıfır problem yaşadım gecikme gozle gorulmıcek kadar azdı bu tarz durumlara dıkkat etmeyen bırı ıcın super bir şey. Cyberpunk'da denedım o kadar kötüydü ki yırtılmalar olsun kasma hissiyatı olsun çok ghostınglıydı metınler saga sola bakınca bozuluyordu.
Tavsiyem yeni nesil oyunlarda kullanılacagını sanmıyorum hala süper denecek bir uygulama değil ama eski ve orta seviye sayılacak oyunlar için süper hatta benı 2. kez Fallout başlamam içinde sebep oldu. Kullandığım kart deney amacı 1050 ile denedim ama 3060 ve RX 580 için denedim hepsi yazdıgım gıbı yaşadıgım sorunları birebir 3 kart içinde yaşadım. Kullanmadan once belırteyım yenı nesıl oyunlarda performans modunu acınca goruntu kalıtesı hiç bozulmuyor aksine yırtılma azalıyor eski oyunlarda ise hiçbir şey olmuyor.

PUBG Mobile oynuyorum drop yememek için en iyi nasıl ayar olur acaba reis deniyorum şu an.

Ben emulatorden PUBG Mobile oynuyorum kankam ayar deniyorumda en iyi ayar nedir sence?

Son düzenleme:
Yahu bırakır mısınız mesaj yazmayı sohbeti kirletipi kirletip duruyorsunuz yanlış bilgilerle.

FPS limitlemesi için programa gerek yok ki? Lossles Scaling uygulamasının içerisinde zaten var fps limitleme ayarı.

@trustright Freesync'i kapatmak gerekiyor mu bunu çalıştırırken?

@trustright Freesync'i kapatmak gerekiyor mu bunu çalıştırırken?
Lossless Scaling Framegen özelliği kullanıldığı sürece diğer hiçbir overlay kullanılmaması gerekiyor. Freesync buna dahil, Freesync de bir overlay olarak çalışıyor.

Sadece upscaling özelliği kullanılırsa ancak freesync kullanılabiliyor.

Yahu bırakır mısınız mesaj yazmayı sohbeti kirletipi kirletip duruyorsunuz yanlış bilgilerle.

FPS limitlemesi için programa gerek yok ki? Lossles Scaling uygulamasının içerisinde zaten var fps limitleme ayarı.
Lossless Scaling içerisindeki framelimiterlar sabit değerler, bu değerler her zaman istenilen pefromansta sınırlamada yeterli olmayabiliyor. Örneğin 144hz monitörde 74fps alınan bir oyunda programın sunduğu en yakın fps limti değerleri 48 ve 72. Fakat 60 veya 55fps limit koymak daha iyi bir sonuç verebiliyor. Aynı zamanda Nvidia Reflex desteği yok. RivaTuner Statistics Server'in Nvidia ekran kartlarında (900 serisi ve üzeri) Nvidia Reflex ile fps limitleme özelliği mevcut. Bu gecikmeyi ciddi şekilde azaltan bir teknoloji.

PUBG Mobile oynuyorum drop yememek için en iyi nasıl ayar olur acaba reis deniyorum şu an.

Ben emulatorden PUBG Mobile oynuyorum kankam ayar deniyorumda en iyi ayar nedir sence?
Competitive özellikle fps oyunlarında kullanmanı normalde tavsiye etmem gecikme oyun performansını etkileyeceğinden dolayı. Yine de ayarını doğru yapmak istersen alttaki aşamaları takip ederek yapabilirsin.

1. Öncelikle emulatörü açıp PUBG'de bir oyuna gir ve görev yöneticisinden ekran kartı kullanımının %'sini kontrol et.
  2. Eğer %95 veya üzeri ise FPS limiti koyarak örneğin 60fps ile oynuyorsan öncelikle 5'er fps düşürerek limitler koyup görev yöneticisinden ekran kartı kullanımını kontrol et. Ekran kartı kullanımının %60-70 civarına inene kadar hem oyun içi grafik ayarlarından kısarak hem de fps limitlerini düşürerek devam et.
  3. Emulatörün windowed mode veya borderless windowed mode olduğundan emin ol, tam ekran olmaması gerekiyor. Emulatöründe overlay özellikleri varsa bunların hepsini kapat.
  4. Ekran kartı kullanımın oyundayken %60-70 seviyelerine geldiğinde programı 2x ayarda ve scaling type off yaparak aktif et ve görev yöneticisinden tekrar kontrol et ekran kartı kullanımının %'sini.
  5. Eğer %100'e yaklaşırsa 2. aşamayı tekrar ederek düşürmeye çalış, bu esnada programın aktif olup olmaması pek önemli değil.
  6. Eğer ekran kartı kullanımında boşluk varsa fazlasıyla örneğin %80 o zaman grafik ayarlarını yükseltebilir veya fps limitini 2. aşamadaki gibi 5'er yükselterek deneyebilirsin.
  7. "Allow Tearing" özelliğini açarak gecikmeyi azaltabilirsin, bu görüntü kalitesini etkileyebilir. Aynı şekilde RivaTuner Statistics Server indirerek bu programdan "Setup" butonuna tıkladığında en alttaki "Async" seçeneğini "Nvidia Reflex"e çevirip gecikme süresini azaltabilirsin. Bu seçenek sadece Nvidia ekran kartlarında mevcut ve 900 yada üzeri serisi olması gerekiyor.
Programı aktif ettiğinde FPS düşüklüğü veya görüntü kalitesi sorunları yaşıyorsan 2. aşamayı tekrarla. Sonucunda FPS değerin 30'a kadar limitlesen de aynı sorunları yaşamaya devam ediyorsan ekran kartın bu emulator ve oyunda programı kullanmak için yeteri kadar güçlü değil anlamına geliyor. PUBG için fps değerini 60 altına limitlersen envanterde mouse hareketlerin de bu fpsde olur, bu yüzden 45 limit altına inmeni tavsiye etmem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…