Lossless Scaling gerçekten kullanışlı mı?

Peki bunun dışında fps artırmak için ne yapmak lazım,buna benzer bir program var mı?
Maalesef bilgim yok hocam, alttaki yorumdaki gibi input lag maalesef mevcut oluyor oyunlarda çünkü ekran yenileme hızının yarısına sabitmiş gibi algılıyor sistem(benim ekran yenileme hızım 30, bende lag bayağı fark ediliyor).

Maalesef bilgim yok hocam, alttaki yorumdaki gibi input lag maalesef mevcut oluyor oyunlarda çünkü ekran yenileme hızının yarısına sabitmiş gibi algılıyor sistem(benim ekran yenileme hızım 30, bende lag bayağı fark ediliyor).
Hocam bide normal ayarlarda 20-30 fps alınan oyunları 60 yapıyor mu,yoksa ayarları düşürmemiz mi lazım 60’a tamamlaması için bunu merak ediyorum.Yani ayarları yüksek yaptık 10 fps alıyoruz.Açtık programı 60 yapmaz heralde?

Hocam bide normal ayarlarda 20-30 fps alınan oyunları 60 yapıyor mu,yoksa ayarları düşürmemiz mi lazım 60’a tamamlaması için bunu merak ediyorum.Yani ayarları yüksek yaptık 10 fps alıyoruz.Açtık programı 60 yapmaz heralde?
Yok hocam. Programın amacı bilgisayarınızın işlediği framelerin arasına benzer frameler ekleyerek fps'i ekran çözünürlüğüne çıkartmak. Programı kullanmak için bilgisayarınızın sürekli ve sabit olarak işleyecebileceği bir fps değeri seçiyorsunuz(Rivatuner çok iyi bu konuda), daha sonra program ile fps'i arttırıyorsunuz ama input lag oluşuyor.

Hocam Last of Us da kullandım FPS gerçekten 40'dan 70'e falan çıktı fakat aşırı gecikme sorunu yapıyor bir çözümü var mı?

Yok hocam. Programın amacı bilgisayarınızın işlediği framelerin arasına benzer frameler ekleyerek fps'i ekran çözünürlüğüne çıkartmak. Programı kullanmak için bilgisayarınızın sürekli ve sabit olarak işleyecebileceği bir fps değeri seçiyorsunuz(Rivatuner çok iyi bu konuda), daha sonra program ile fps'i arttırıyorsunuz ama input lag oluşuyor.
Yani sabit 30 civarı fps alsam bunu 60’a mı sabitliyor hocam?veya 60 alsam 120 mi?

Oyununuz ya pencereli ya da pencereli tam ekran olmak zorunda. Pencere Seçenekleri'nden ben otomatik olanı kullanmanızı, alttakinden de en-boy oranını seçmenizi öneririm. Bunları karşıladıktan sonra ya Ölçekleme Türü'nden birini ya da Kare Oluşturma seçeneklerinden birini seçmelesiniz. Aynı anda hem Ölçekleme Türü hem de Kare Oluşturma çalışır ama sıkıntı yaratır. İşleme Seçenekleri'nde sadece FPS Göstergesi açık kalabilir, diğer seçenekler sıkıntı yaratabiliyormuş. Ben Yakalama API'ını DXGI kullanıyorum, GPU'mu da elle seçtim, görüntü çıkışı da otomatik. Daha sonra ister oyun açıkken kısayol olan Ctrl+Alt+S tuşuyla oyundayken ölçeklemeyi başlatabilirsiniz, isterseniz programdan "Ölçekle" tuşuna basıp oyuna tıklayıp 5 saniyenin ardından ölçeklemeyi başlatabilirsiniz(bu sayede farkı daha net görebilirsiniz). Steam sayfasında Discord sunucusu bulunmakta, linkine tıklayınca Steam filtrelemesine takılıp Topluluk sayfasına atabilir, linki kopyalayıp tarayıcınıza yapıştırırsanız Disord sunucusuna girebilirsiniz, yardımcı olurlar daha teknik sorularınızda.
Pencereli tam ekran olmak zorunda değil. Tam ekranda da kullanabilirsiniz. Bende sol üstte çıkıyor 60/120 diye bu da programın çalıştığını gösteriyor.

Yani sabit 30 civarı fps alsam bunu 60’a mı sabitliyor hocam?veya 60 alsam 120 mi?
Aynen öyle.

Pencereli tam ekran olmak zorunda değil. Tam ekranda da kullanabilirsiniz. Bende sol üstte çıkıyor 60/120 diye bu da programın çalıştığını gösteriyor.
Nvidia Denetim Masası ayarlarından uygulamayı ekleyip bir seçeneği değiştirdiğinizde tam ekranda da çalışıyor demişlerdi Discord sunucusunda.

input lagı engellemenin bir yolu yok mu peki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı