Lossless Scaling ile nasıl bir fark oluyor veya nasıl FPS arttırıyor?

İşletim sistemi
Windows 10

ezelaaa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci AMD A8-7650K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G 3.30 GHz
Takılı RAM 8.00 GB
Depolama 466 GB HDD Hitachi HDT721050SLA360
Grafik Kartı AMD Radeon(TM) R7 Graphics (1005 MB)
Sistem Türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
RAM
8
Ekran kartı
AMD Radeon R7 240
Anakart
ASUS A68HM-K
İşlemci
AMD A8-7650K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G
Merhaba, son zamanlarda internette gezerken Lossless Scaling'i gördüm ve şaşırdım fakat almadan önce o kadar araştırdım fakat bir kısım kötülerken bir kısımda onu seviyordu. Ben de buraya sordum.

Ben kullanıyorum ve memnunum. Şu an Forza Horizon 4 için kullanıyorum. Oyunda normalde FPS düşmesi yiyordum fakat Lossless Scaling ile dropların önüne geçebildim. Uygulamanın kendi FPS sayacı hariç diğer FPS gösteren uygulamalarda FPS daha düşük olarak gözüküyor fakat hissiyat olarak uygulamanın FPS sayacındaki FPS'i hissediyorsun. Uygulamanın tavsiye edilen kullanma şekli daha çok ortalama FPS aldığın bir oyundaki FPS'ini yükseltme. Yani çok düşük FPS aldığın bir oyunu mucizevi bir şekilde güzel FPS ile oynayamıyorsun.

Ben kullanıyorum ve memnunum. Şu an Forza Horizon 4 için kullanıyorum. Oyunda normalde FPS düşmesi yiyordum fakat Lossless Scaling ile dropların önüne geçebildim. Uygulamanın kendi FPS sayacı hariç diğer FPS gösteren uygulamalarda FPS daha düşük olarak gözüküyor fakat hissiyat olarak uygulamanın FPS sayacındaki FPS'i hissediyorsun. Uygulamanın tavsiye edilen kullanma şekli daha çok ortalama FPS aldığın bir oyundaki FPS'ini yükseltme. Yani çok düşük FPS aldığın bir oyunu mucizevi bir şekilde güzel FPS ile oynayamıyorsun.

Batman Arkham Knight'ta 20-30 FPS alıyorum Lossless Scaling kullansam kaç FPS alırım.

GTX 1080 ve i9 9900K sistemimde benim FPS sorunum yoktu lakin TV'de oynadığım için ekranda yırtılmalar hissediyordum Ray Tracing açtığımda. Lossless Scaling ile ekrandaki yırtılmaların önüne geçebildim üstüne FPS artışı da sağladım. İnput lag yaptığını hissettim sadece Frame Generation açtığımda. Görüntü ölçeklendirmeyi açtığımda ve Frame Generation'ı kapattığımda ise input lag sorunu olmuyor. Lossless Scaling benim gibi GTX 1080 kullanıcılarının RTX serisine geçmesini engellemiş gibi oldu çünkü RTX serisindeki özelliklere kavuşturdu ekran kartımı.

GTX 1080 ve i9 9900K sistemimde benim FPS sorunum yoktu lakin TV'de oynadığım için ekranda yırtılmalar hissediyordum Ray Tracing açtığımda. Lossless Scaling ile ekrandaki yırtılmaların önüne geçebildim üstüne FPS artışı da sağladım. İnput lag yaptığını hissettim sadece Frame Generation açtığımda. Görüntü ölçeklendirmeyi açtığımda ve Frame Generation'ı kapattığımda ise input lag sorunu olmuyor. Lossless Scaling benim gibi GTX 1080 kullanıcılarının RTX serisine geçmesini engellemiş gibi oldu çünkü RTX serisindeki özelliklere kavuşturdu ekran kartımı.

Almalı mıyım yani.

Batman Arkham Knight'ta 20-30 FPS alıyorum Lossless Scaling kullansam kaç FPS alırım.
Ortalama kendi sistemimde aldığım artış 20-40FPS oldu. Oyundan oyuna değişiyor bu aldığım değer.

Almalı mıyım yani.
Tercih senin dostum. Ben programı sevdim açıkçası. Hikayeli oyunlarda daha etkili olduğunu söyleyim. Online oyunlarda açmanı önermem (Pubg, Valorant, CS2,...) belki ban yeme olasılığı olabilir. Forza Horizon 4 ve FH5'de denedim ban yeme onda olmaz.

Ortalama kendi sistemimde aldığım artış 20-40FPS oldu. Oyundan oyuna değişiyor bu aldığım değer.

Tercih senin dostum. Ben programı sevdim açıkçası. Hikayeli oyunlarda daha etkili olduğunu söyleyim. Online oyunlarda açmanı önermem (PUBG, Valorant, CS2...) Belki ban yeme olasılığı olabilir. Forza Horizon 4 ve FH5'te denedim ban yeme onda olmaz.

Tamam sağ olun. Kesin alacağım.

Bende GTX 950 var ama laptop, alsam bende de işe yarar mı?

Bende GTX 950 var ama laptop, alsam bende de işe yarar mı?
Niye yaramasın yarar. GPU arayüzünü Lossless Scaling’den GTX950’yi seçin ki işlemcideki ekran kartını seçmesin. Görüntü API’yı DXGI veya WGI olarak ayarlayın. Görüntü ölçeklemeyi LS veya FSR ve Frame Gen’i X2 olarak ayarlayın. Oldu bitti. DXGI’a aldığımda daha etkili olduğunu gördüm ama ekranınızın Hertz değeri 60 ise 60’da kalıyor. 60 üzeri olduğunda daha iyi sonuçlar elde ediyorsunuz. Yırtılma önlemeyi kapatırsanız fps’iniz artar DXGI API modunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı