Lossless Scaling ile nasıl bir fark oluyor veya nasıl FPS arttırıyor?

İşletim sistemi
Windows 10

ezelaaa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci AMD A8-7650K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G 3.30 GHz
Takılı RAM 8.00 GB
Depolama 466 GB HDD Hitachi HDT721050SLA360
Grafik Kartı AMD Radeon(TM) R7 Graphics (1005 MB)
Sistem Türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
RAM
8
Ekran kartı
AMD Radeon R7 240
Anakart
ASUS A68HM-K
İşlemci
AMD A8-7650K Radeon R7, 10 Compute Cores 4C+6G
Merhaba, son zamanlarda internette gezerken Lossless Scaling'i gördüm ve şaşırdım fakat almadan önce o kadar araştırdım fakat bir kısım kötülerken bir kısımda onu seviyordu. Ben de buraya sordum.

Batman Arkham Knight'ta 20-30 FPS alıyorum Lossless Scaling kullansam kaç FPS alırım.

En aşağı 30 FPS almanız gerekiyor genelde. FPS'i 2 katına çıkartıyor X2'de, X3 alınca 3 katına çıkartıyor. FPS'inizi X2'de 2'ye bölüyor ve Steam'de ya da Afterburner'de 15 gösterir fakat uygulamanın kendi FPS sayacını açtığınızda 60 olduğunu görürsünüz. En az 30 FPS almanız gerekiyor diye biliyorum 30 FPS altında çalışmayabilir.

Niye yaramasın yarar. GPU arayüzünü Lossless Scaling'den GTX950'yi seçin ki işlemcideki ekran kartını seçmesin. Görüntü API'yı dxgı veya wgı olarak ayarlayın. Görüntü ölçeklemeyi LS veya FSR ve Frame Gen'i X2 olarak ayarlayın. Oldu bitti. Dxgı'a aldığımda daha etkili olduğunu gördüm ama ekranınızın Hertz değeri 60 ise 60'da kalıyor. 60 üzeri olduğunda daha iyi sonuçlar elde ediyorsunuz. Yırtılma önlemeyi kapatırsanız FPS'iniz artar dxgı API modunda.

Oyundan oyuna değişiklik gösteriyor mu yoksa garanti olarak belirli seviyede performans artışı var mı, çünkü birkaç tane daha konu çıkıyor altta işte FPS arttırmıyor, düşürüyor falan diye.

Oyundan oyuna değişiklik gösteriyor mu yoksa garanti olarak belirli seviyede performans artışı var mı, çünkü birkaç tane daha konu çıkıyor altta işte FPS arttırmıyor, düşürüyor falan diye.
Şimdi oyundaki akıcılıkları belli oluyor performans düşürmüyor. Sadece input lag artıyor onu söyleyim. Düşürüyor konusuna gelirsem ekranın hertz olayından dolayı oluyor. Yırtılmayı önlemeyi kapatırsan artış sağlıyorsun ama GSync freesync varsa zaten ekranda yırtılmaları hissetmezsin. Bende Gsync freesync diye bir özellik olmadığı için ben açıyorum yırtılmaları önlemeyi. Akıcı oyun keyfi sunuyor. Burada aslında fpsden çok akıcı oyun keyfi yaşatmasına odaklanman daha iyi olacaktır.

Şimdi oyundaki akıcılıkları belli oluyor performans düşürmüyor. Sadece input lag artıyor onu söyleyim. Düşürüyor konusuna gelirsem ekranın Hertz olayından dolayı oluyor. Yırtılmayı önlemeyi kapatırsan artış sağlıyorsun ama G-SYNC FreeSync varsa zaten ekranda yırtılmaları hissetmezsin. Bende G-SYNC FreeSync diye bir özellik olmadığı için ben açıyorum yırtılmaları önlemeyi. Akıcı oyun keyfi sunuyor. Burada aslında FPS'den çok akıcı oyun keyfi yaşatmasına odaklanman daha iyi olacaktır.

Ama bu akıcı oyun keyfi zaten benim PC'min yettiği bir oyunda gerek olmazki, mesela ben RDR2 oynayacagım işlemci RAM falan karşılıyor ama ekran kartı minimumda GTX 1050 istiyor RDR2 bende GTX 950 var burada bir işe yarıyor mu yani akıcı oynamamı sağlıyor mu?

Ama bu akıcı oyun keyfi zaten benim PC'min yettiği bir oyunda gerek olmazki, mesela ben RDR2 oynayacagım işlemci RAM falan karşılıyor ama ekran kartı minimumda GTX 1050 istiyor RDR2 bende GTX 950 var burada bir işe yarıyor mu yani akıcı oynamamı sağlıyor mu?

Tavsiye edilen oyundan 30 FPS almanız. FIFA 23'te ara sahnelerde kasma sorunu vardı sistemim yetmesine rağmen. Ara sahnelerde 10-20 FPS aralarına düştüğü için Lossless Scaling açsam bile herhangi bir artış sağlayamıyor görüntüyü bozuyordu.

Zaten bu programın amacı tamamen akıcı oyun keyfi sunmak ve 144Hz monitörü vardır 60-70fps alıyorsundur 90-110 fps alırsın.. FPS düşüklüğü yaşayanlara tavsiye ediliyor.

Zaten bu programın amacı tamamen akıcı oyun keyfi sunmak ve 144Hz monitörü vardır 60-70FPS alıyorsundur 90-110 FPS alırsın. FPS düşüklüğü yaşayanlara tavsiye ediliyor.

Yani bilgisayarımın yetmediği veya bazı parçalarının yettiği bir oyunda da FPS artar değil mi (yani performans artmasından bahsediyorum.)

En aşağı 30 FPS almanız gerekiyor genelde. FPS'i 2 katına çıkartıyor X2'de, X3 alınca 3 katına çıkartıyor. FPS'inizi X2'de 2'ye bölüyor ve Steam'de ya da Afterburner'de 15 gösterir fakat uygulamanın kendi FPS sayacını açtığınızda 60 olduğunu görürsünüz. En az 30 FPS almanız gerekiyor diye biliyorum 30 FPS altında çalışmayabilir.

Hocam bir de aklıma şöyle bir soru takıldı. Koskocaman şirketler bunu yapmıyorken sadece bilinmedik bir vatandaş bu programı yapıyor çok garip.

Hocam bir de aklıma şöyle bir soru takıldı. Koskocaman şirketler bunu yapmıyorken sadece bilinmedik bir vatandaş bu programı yapıyor çok garip.
NVIDIA RTX 40 serisi kartlarında zaten Frame Generation kullanıyor. AMD tarafında ise açık kaynak kodlu bir şekilde FSR 3.0 yayınlanmıştı. Bu uygulama nasıl yapıldı bilmiyorum da FSR 3.0 ile alakalı olabilir yanlış bilgi vermeyeyim.

NVIDIA RTX 40 serisi kartlarında zaten Frame Generation kullanıyor. AMD tarafında ise açık kaynak kodlu bir şekilde FSR 3.0 yayınlanmıştı. Bu uygulama nasıl yapıldı bilmiyorum da FSR 3.0 ile alakalı olabilir yanlış bilgi vermeyeyim.

Yok o değil neden şirketler program yapmıyor onu sordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı