Lossless scaling nasıl kullanılır?

breaAd

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Bu sabah lossless scaling adlı uygulamayı bir videodan görüp satın aldım, ancak doğru ayarı bir türlü bulamadım. Dark Souls 3 oynamak istiyorum ve oyunu 1280x1024 pencereli açtığımda 42 FPS alıyorum. Programı çalıştırıp açtığımda ise 18 FPS'e düşüyor. Cyberpunk 2077 açtığımda ise normalde 30 FPS alırken program ile açtığımda bu değer 7 FPS'ye düşüyor. Bu program için en iyi oyun ayarı nedir? Kullandığım ekran kartı GT 1030 eğer GPU yüzünden asla işe yaramayacaksa programı iade edeceğim. Keyifli forumlar.

1716905170129.png

Genel olarak "Ölçekleme Türü" seçeneğini "Kapalı" olarak ayarlıyorum. Kare oluşturma seçeneğini de LSFG 2.0 olarak ayarlı duruyor. Aşağıda "Performance" yazanı aktif ediyorum.
Eğer işe yarayacaksa ölçekleme türünü AMD FSR seçebilirsiniz.

Sağ tarafta aşağıya doğru indiğiniz de FPS göstergesini açıyorum. Yakalama API'si ise DXGI olarak ayarlıyorum. Sağlam iş görüyor.
1716905283432.png

Bunlar olmazsa diğer seçenekleri tek tek deneyin.

Eki Görüntüle 2206936
Genel olarak "ölçekleme türü" seçeneğini "kapalı" olarak ayarlıyorum. Kare oluşturma seçeneğini de lsfg 2.0 olarak ayarlı duruyor. Aşağıda "performance" yazanı aktif ediyorum.

Sağ tarafta aşağıya doğru indiğiniz de FPS göstergesini açıyorum. Yakalama API'si ise dxgı olarak ayarlıyorum. Sağlam iş görüyor.
Eki Görüntüle 2206937

Ek olarak, bu programın çalışması için oyundan en fazla 30 FPS almanız gerekiyor. Tabii ki bu dediğim 60 FPS'e oyunu sabitlemek istiyorsanız.

Ek olarak, bu programın çalışması için oyundan en fazla 30 FPS almanız gerekiyor. Tabii ki bu dediğim 60 FPS'e oyunu sabitlemek istiyorsanız.
Maksimum 30 FPS almak gibi bir durum yok. O zaman 75 FPS aldığım oyunu 120'ye nasıl sabitledi bu uygulama?

Uygulamayı çalıştırmak için 30 FPS minimum gereksinimi var, maksimum değil.
1716905677062.png

Maksimum 30 FPS almak gibi bir durum yok. O zaman 75 FPS aldığım oyunu 120'ye nasıl sabitledi bu uygulama?

Uygulamayı çalıştırmak için 30 FPS minimum gereksinimi var, maksimum değil.
Eki Görüntüle 2206944

Tamam benim demek istediğim şey 60 FPS "sabit" almak istiyorsan 30 FPS'e sabitlemen gerekiyor diyorum hocam siz beni yanlış anladınız galiba.

FPS göstergesini açıyorum. Y

Eki Görüntüle 2206936
Genel olarak "ölçekleme türü" seçeneğini "kapalı" olarak ayarlıyorum. Kare oluşturma seçeneğini de lsfg 2.0 olarak ayarlı duruyor. Aşağıda "performance" yazanı aktif ediyorum.

Sağ tarafta aşağıya doğru indiğiniz de FPS göstergesini açıyorum. Yakalama API'si ise dxgı olarak ayarlıyorum. Sağlam iş görüyor.
Eki Görüntüle 2206937

Çok teşekkürler hocam sayenizde Dark Souls 3'te sabit 60 FPS Cyberpunk'ta is 40 FPS alabiliyorum. Ancak oyunu 1980x1080 başlatırsam FPS büyük bir düşüş yaşıyor bu yüzden 1280x720 başlatıyorum ama o zamanda ekranın kenarları siyah oluyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Çok teşekkürler hocam sayenizde Dark Souls 3'te sabit 60 FPS Cyberpunk'ta is 40 FPS alabiliyorum. Ancak oyunu 1980x1080 başlatırsam FPS büyük bir düşüş yaşıyor bu yüzden 1280x720 başlatıyorum ama o zamanda ekranın kenarları siyah oluyor bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

1716907611983.png

Pencere seçeneklerinden "Tam Ekran" ya da "En-boy oranı" seçeneklerini deneyin.

Eğer en-boy oranı olarak duruyorsa oyunda düzgün performans alması ya da çalışması için oyunu "Borderless" dediğimiz şekilde açmanız gerekiyor. Sanırım ismi pencereli tam ekran olarak geçiyordu.
Oyununuz tam ekran ise "Tam ekran" seçeneğini seçmeyi unutmayın.

Yine olmuyorsa bu uygulama bazı oyunlarda hatalı ya da ekranın sağ, sol, üst ve alt kısımlarında kırılma/bozulma olabiliyor. Days Gone bu oyunlara örnek. Days Gone oyununda çerçevede yüksek ve rahatsız edici düzeyde bozulma var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı