Rehber Lossless Scaling Optimizasyon Ayarları

RDR2 de denedim az önce. Ben mi yapamadım bilmiyorum ama FPS 60'dan 48'e düşüyor ve gecikme bayağı bir artıyor. Ayrıca uygulamanın FPS göstergesi de çıkmıyor ekranda anlayamadım.

Bende hem fareyi hem de FPS'yi göstermiyor.

Benim tek anlamadığım şey FPS'i neden sınırlandırıyoruz? Bunu yaparsak gecikme artmaz mı? Aldığımız max FPS de kullansak da aynı sonucu elde etmez miyiz?

Sistem özelliklerini ve oyunu yazarsan güzel olur
Oyun CoD MW Remastered (American Truck Simulatörde direkt siyah ekran oluyor. Ayrıca Celeste'de de aynı durum var 15 FPS'ye düşüyor.) Sistem i-5 4200H, GTX 850M, DDR3 16GB RAM, PNY CS900 SSD.

Benim tek anlamadığım şey FPS'i neden sınırlandırıyoruz? Bunu yaparsak gecikme artmaz mı? Aldığımız max FPS de kullansak da aynı sonucu elde etmez miyiz?
Dostum monitörünün Hz'inde fazla FPS alırsan zaten gecikme yasarsın.
Monitörün yenileme hizi (Hz) ile aldigin FPS (Frame Per Second) arasinda uyumsuzluk (Hz<FPS) oldugunda yirtilma, takilma, input lag gibi sorunlara sebebiyet verebilir.

Dostum monitörünün Hz'inde fazla FPS alırsan zaten gecikme yasarsın.
Monitörün yenileme hizi (Hz) ile aldigin FPS (Frame Per Second) arasinda uyumsuzluk oldugunda yirtilma, takilma, input lag gibi sorunlara sebebiyet verebilir.
Anladım hoca sağolun.

teşekkürler elinize sağlık. Çok faydalı bir rehber.

Oyun CoD MW Remastered (American Truck Simulatörde direkt siyah ekran oluyor. Ayrıca Celeste'de de aynı durum var 15 FPS'ye düşüyor.) Sistem i-5 4200H, GTX 850M, DDR3 16GB RAM, PNY CS900 SSD.
Dostum Lossles Scaling in ayarlarında sağ tarafta en aşağıda Ekran Kartını seçebileceğin bir yer var orda ekran kartın gözüküyorsa onu seç gözükmüyorsa varsayılan olarak kalabilir.

2.Olarak Celeste'te işe yaramamasının sebebi oyunun işlemci odaklı bir oyun olmasından dolayıdır COD'da MSI Afterburner aç ve Lossles Scaling olmadan ortalama FPS'ini ve ekran kartı kullanma oranını yaz ona göre sorunu çözebilirim belki

RTSS ne hocam? İndirdim EXE'lerin hiçbiri açılmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…