Clowzydd
Centipat
Hocam düşük ekran kartlarında sıkıntı çıkartıyor uygulama işlemcinin nedir?
AMD A10 9600p APU sistem.
Hocam düşük ekran kartlarında sıkıntı çıkartıyor uygulama işlemcinin nedir?
Tam rehber değil ancak Lossless Scaling uygulamasını çalıştıramayan ya da sorun yaşayanlar için birkaç ayar ve işlemden bahsedeceğim. Uygulama her ekran kartında aynı sonucu vermiyor birkaç titiz ayar çektiğinizde kendi ekran kartınız için uygun sonucu alacaksınızdır. Aşağıda söylediklerimi mutlaka uygulayın.
1) Öncelikle oynadığınız oyunun fullscreen olmadığından emin olun. Siyah ekran alırsınız.
2) Oynadığınız oyunda VRAM sınırını aşmadan ayar çekmeye çalışın. Çünkü uygulamayı çalıştırdığınız bazı vakitler çökmeler meydana gelebilir.
3) Lossless Scaling uygulamasında kullanılan GPU'yu mutlaka ve mutlaka kendi kullandığınız ekran kartınız olarak seçin. Varsayılan ya da Intel Graphics'i seçmeyin. FPS düşüşlerinin sebeplerinden biri de bu.
4) Uygulamanın input lag açısından sağlıklı çalışması için olabildiğince uygulamanın gösterdiği sol üst taraftaki 30 FPS aşağısına düşmeyin. (uygulamanın dememin sebebi çalıştığında yaptığı işlemlerden dolayı sisteminizi kullanan bir program ve doğal olarak FPS kaybı yaşatıyor dolayısıyla sayaçlarda aldığınız FPS'lerin tıpatıp aynısını sol üstte beklemeyin yüzde 10-20 arası kayıplar olacaktır.)
5) Uygulamanın yukarıda bulunan kendi ayarlarındaki kısmından uygulamayı yönetici olarak çalıştırın.
6) Uygulamayı mutlaka ve mutlaka önce çalıştırın ve geri sayım bitmeden oyun penceresinde kalın. Uygulamanın ayarlarından kısayol atayarak çok daha rahat yapabilirsiniz.
Bu aşamaları doğru anladığınızdan ve yaptığınızdan emin olun. Aşağıdaki ayarların aynısını uygulayın yazdığım ayarlar dışında herhangi bir ayarı ellemeyin.
Lsfg 2.1
Mod: X2.
Ölçeklendirme: Kapalı.
İşaretçiyi sınırla açın.
FPS göstergesi açın.
Yakalama AP: Dxgı.
GPU: Ekran kartınızı seçin. Intel Graphics'ya da varsayılan değil.
Pencere seçeneklerinin otomatik ve en boy oranı olduğundan emin olun.
Aynı şekilde görüntü çıkışı otomatik olduğundan emin olun.
Şimdi aşağıdaki 2 ayar biraz deneme yanılma gibi olacak açın kapatın tarzında doğru ayarı bulmanız için. Ayrıca sorununuzu çözmede yardımcı olacaktır.
1) Performans modunu açın. (kötü ekran kartınız varsa özellikle deneyin.)
2) Yırtılmalara izin ver açın. (ınput lag azaltır.)
Ayrıca ek olarak da bu ayarları GTX 1650 Ti kartımda denedim ve sorunsuz şekilde çalıştı. Denediğim tüm oyunlarda benzer sonuçlar çıktı. (Sekiro, RE4r, Elden Ring, GoW) Tabii ki her oyunda aynı sonucu alamayabilirsiniz ama aşağı yukarı sonuçlar yakın olacaktır. Her kartta aynı sonucu verir mi bilmiyorum. Özellikle ekran kartınız çok eski ise çalışmayadabilir. Ama denemenizde fayda var. Forumdaki bazı kişiler Donanım Arşivi'nden bakıp denemişler ben de ilk başta Donanım Arşivi'nden bakıp ayar çektim. Donanım Arşivi'nin ayarları çalışmıyor genel olarak anladığım kadarıyla, kendim de denedim çalışmadı maalesef. Aklınıza takılan soru varsa sorabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.