LOTR BFME'nin İlginç Yapay Zekası

Makaleler
61
Lord of the rings battle for middle earth oyunu malum yıllar önce çıkmıştı. Bence birincisi ikincisinden çok daha güzel, 2.si çok hızlı ve karmaşık gelmişti.
Neyse konuya geliyim, ilk oyunun skirmish modunda yani yapay zekaya karşı campaign modu oynarken, yapay zekayı zor seviyeye ayarlayınca, mesela düşman kampının bir binasını yıkınca yenisini yapmıyor. Yani diyelim ork üretilen binayı yıktığın zaman ilginç şekilde yenisini yapmıyor. Daha da ilginci zorluk seviyesini orta yapınca, her yıkılan bina yerine aynısını tekrar inşa ediyordu yapay zeka :)
Çok dikkatimi çeken bu durum bana nedense ilginç gelmişti hala da geliyor:)
Acaba hata mıydı yoksa bilinçli miydi ?
O zamanlar ingilizcem yoktu, şimdi olsa kesinlikle EA'e mesaj atıp durumu sorardım.
Nereden aklına geldi derseniz, turkcell TV'de LOTR filmlerini gördüm, nostalji deyip bayağı izledim oradan aklıma geldi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam merakım dan şimdi oyuna girip baka cam ve eminim bilinçlidir.
Yıkılan binayı tekrar yapmak kazanma şansımız daha yüksek oluyor ama yıkılan bina tekrar yapılmazsa elimizde kalanlarla ya yendik ya yenildik mantığı var bende (y)

Açıkçası ben çözemedim bu yapay zekayı :)
Kara Kapılar haritasında mesela yıktığın binaların yerine yenisi yapmıyor, bu harita 2'ye 2 bir harita, ama başka daha büyük bir haritada yıktığım her bina yerine aynısını veya başka bir bina dikiyor. Yani bunu neye göre karar veriyor yapay zeka çözebilmiş değilim :) Oyunun zevkli ve gerçekçiliği açısından yıkılan binanın yerine yenisini yapması çok iyi, ben çok keyif alıyorum böyle olduğu zaman.

Ben de uzun süredir oynadım fakat dikkat etmemiştim hiç. Aslında şu EA Games oyunu restore edip daha hızlı ve mekanik bir hale getirse, grafiklerini iyileştirse yani AoE II'nin HD Edition gibi bir iyileştirmesini yapsalar çok iyi olur. Kesinlikle hafızalarda derin iz bırakan bir oyun bu. Değerlendirilmesi gerek..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı