Low-code platformlarla yeteneğimi mi köreltiyorum?

790714

Femtopat
Stajda kod yazmak yerine Low-code platform ile App yapıyorum. Staj sonrası da durum bu şekilde devam edecek. Yani rakiplerim sektörde temelden de olsa projelere dahil olabilirken, ben daha yeni çıkmış, kendini henüz kanıtlayamamış bir platformda sürükle bırak yaparak zamanımı öldürdüğümü düşünüyorum. Belki bu proje için gereksinim budur, belki bir başka proje de kod yazmam gerekir, bunları tam kestiremiyorum. Bırakıpta gitmem zaten öyle biri değilim. Bana güvenip bu yola çıkıyoruz sonuçta. Tasarım tarzı şeyleri sevmediğim içinde yaparken zevk almıyorum, işkence gibi geliyor. Kendime nasıl bir yol haritası çizeceğimi bilmiyorum. Ne yapmam gerek?

Bence yapmaktan zevk aldığın şeyi yap (Biraz derdini tam olarak anlamamış olabilirim kusura bakma.) Birde ChatGPT'ye sordum:

Low-code platformlarla çalışmak, özellikle kariyerinin başlarında, yeteneklerinin körelmesine neden olup olmayacağı konusunda endişe duyman oldukça anlaşılır. Ancak, bu duruma farklı açılardan bakarak kendine bir yol haritası çizebilirsin.

1. Low-Code Platformlarının Avantajlarını Anla

• Hızlı Prototipleme: Low-code platformlar, projeleri hızlı bir şekilde hayata geçirmen için mükemmeldir. Bu süreçte, müşteri ihtiyaçlarını daha hızlı anlama, proje yönetimi ve müşteri ilişkileri gibi önemli yetkinlikler kazanırsın.
  • Karmaşık İş Süreçlerini Anlama: Low-code platformlar, iş süreçlerini hızlı bir şekilde modellemene ve uygulamana izin verir. Bu da, karmaşık iş süreçlerini anlamak ve optimize etmek için değerli bir deneyim olabilir.
  • Etkili Problem Çözme: Low-code araçlarla çalışırken karşılaştığın sınırlamalar, problem çözme becerilerini geliştirir. Sınırlamalarla başa çıkmak, yaratıcı düşünme yeteneğini artırabilir.

2. Teknik Yeteneklerini Geliştirmeye Devam Et

• Yan Projeler: Kendi başına veya açık kaynak projelerinde, kod yazarak pratik yap. Bu, kodlama yeteneklerini canlı tutar ve daha teknik roller için hazırlıklı olmanı sağlar.
  • Online Kurslar ve Sertifikalar: Alanında teknik bilgini derinleştirecek kurslara katılabilirsin. Web geliştirme, mobil uygulama geliştirme, veri analizi gibi konularda kendini geliştirerek teknik becerilerini artırabilirsin.
  • Stack Overflow, GitHub gibi Platformlarda Aktif Ol: Bu tür platformlarda, teknik sorunları çözerek ve projelere katkıda bulunarak kendini geliştirebilir, aynı zamanda sektörde tanınırlık kazanabilirsin.

3. Yol Haritası Belirle

• Kısa Vadeli Hedefler: Mevcut projende en iyi performansı göstermek için hedefler belirle. Proje yönetimi, kullanıcı deneyimi (UX) ve müşteri memnuniyeti gibi alanlarda yetkinliklerini geliştirebilirsin.
  • Orta Vadeli Hedefler: Low-code ile edindiğin deneyimi, kodlama bilgisiyle nasıl entegre edebileceğine odaklan. Örneğin, karmaşık işlevsellikler için kod yazma ihtiyacını araştırabilir veya Low-code platformların API'lerini kullanarak teknik bilgi birikimini artırabilirsin.
  • Uzun Vadeli Hedefler: Kariyerinde nerede olmak istediğini düşün. Daha teknik bir rol mü istiyorsun, yoksa proje yönetimi veya ürün sahipliği gibi rollere mi yönelmek istersin? Bu doğrultuda, kendine uygun eğitimler ve projeler seçebilirsin.

4. İşverenle Konuş ve Beklentileri Belirle

• Mevcut staj pozisyonunun projeleri ve görevleri hakkında işvereninle açık bir iletişim kur. Uzun vadede teknik becerilerini geliştirmek istediğini, ancak şu anda Low-code platformlarla çalıştığını anlayışla karşılayacaklarını belirt. Belki daha teknik görevler veya projelerde yer alman mümkün olabilir.

5. Motivasyonunu Canlı Tut

• Teknik olmayan görevlerde bile, her zaman öğrenebileceğin yeni şeyler vardır. Bu deneyimlerin seni nasıl geliştirdiğine odaklan. İleride karşılaşabileceğin karmaşık projelerde, bu deneyimlerin çok değerli olabileceğini unutma.
Sonuç olarak, Low-code platformlarla çalışmak kariyerin için bir engel değil, aksine farklı bir beceri seti kazanmanı sağlayabilir. Ancak, teknik becerilerini geliştirmeyi de ihmal etmemen önemli. Dengeli bir yol haritası ile hem Low-code platformları verimli bir şekilde kullanabilir hem de teknik yeteneklerini geliştirebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı