Low level format atarken virüs bulaşır mı?

1 TB HDD'me Low level format attım ve yeni bilgisayarıma takacağım. Hard diskten virüs gelme ihtimali var mı?
Hayır sanmıyorum, zaten genellikle Low Level format atılıyor, indirdiğiniz siteye bağlı bulaşabilir. Tabii bu ihtimal binde bir. Güvenli bir yerden indirdiyseniz bir sıkıntı olmaz, isterseniz virüs tarayıcıları ile tarayın içiniz rahat olsun.

Hayır sanmıyorum, zaten genellikle Low level format atılıyor, indirdiğiniz siteye bağlı bulaşabilir. Tabii bu ihtimal binde bir. Güvenli bir yerden indirdiyseniz bir sıkıntı olmaz, isterseniz virüs tarayıcıları ile tarayın içiniz rahat olsun.

Buradan indirdim.

Hayır sanmıyorum, zaten genellikle Low Level format atılıyor, indirdiğiniz siteye bağlı bulaşabilir. Tabii bu ihtimal binde bir. Güvenli bir yerden indirdiyseniz bir sıkıntı olmaz, isterseniz virüs tarayıcıları ile tarayın içiniz rahat olsun.
genellikle?
saatlerce süren bu format işlemini neredeyse hayatında hiç kullanmıyorsun bile artık.
sürekli olarak high kullanıyorsun format atarken.
1 TB HDD'me Low level format attım ve yeni bilgisayarıma takacağım. Hard diskten virüs gelme ihtimali var mı?
LLF format atıldığında diskin içindeki bütün bitler sıfırlandığı için içine dosya olarak bir şey yazılamaz, siz o diske bir mbr/gpt olarak biçim verip dosya sistemi fat32 veya ntfs ayarlamadığınız sürece. içindeki eski dosyaları da aynı şekilde geri getiremezsiniz bu yüzden.

Low level format ile diskiniz tamamen biçimlendirilir. 0'dan farkı kalmayacaktır.Diskten tamamen sildiğinizi düşündüğünüz -üstüne yazarak silmeler dahil- tüm verileri yok eder dolayısıyla virüs bulunması ihtimal dahilinde değildir. Biraz açmak gerekirse hdd üzerine veriler manyetik mıknatıslar yardımı ile yazılır silseniz dahi o veriler somut olarak orada beklemektedir low level format ile bunlardan da kurtulursunuz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı