Low Level Format SSD için performansı arttırır mı?

Peganeo

Kilopat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7 5700X3D, Sapphire Pulse RX 9070XT
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria SATA SSD
Anakart
B450M-A Pro Max
Merhabalar, bilgisayarımdan eski verimi alamıyorum. Çok geç açılıyor ve bir dosya alırken bile bazen çok fazla bekletebiliyor beni.
Format atmaya karar verdiğim için LLF de yapayım diyorum. Sizce performansa etkisi olur mu? Zararları var mıdır?

1669125658163.png

1669125702384.png

1669125978633.png

Low level format SSD'lere atılmaz. O SSD modeli kronik sıkıntılı bir model. Yapabileceğiniz bir şey yok malesef.
Normalde bu şekilde problem yaşamıyordum. Son zamanlarda olmaya başladı. SSD'nin kendi yazılımında "Secure Erase" seçeneği de bulunmakta.
Harddisk e LLF attığım zaman sağlığı düzelmişti ve performansında biraz bir etki olmuştu. Normal bir şekilde temiz kurulum yapsam da biraz da olsun etki görür müyüm diye düşünüyorum.

Normalde bu şekilde problem yaşamıyordum. Son zamanlarda olmaya başladı. SSD'nin kendi yazılımında "Secure Erase" seçeneği de bulunmakta.
Harddisk e LLF attığım zaman sağlığı düzelmişti ve performansında biraz bir etki olmuştu. Normal bir şekilde temiz kurulum yapsam da biraz da olsun etki görür müyüm diye düşünüyorum.
HDD'lere LLF işe yarar. Fakat SSD'lerde o işlem ömrünü yemekten başka bir şey değil. Sıfır kurulumda yapsanız o SSD'den performans almanız zor. Elinize para geçince değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı