Low Version Ram Nedir?

Genelde CL değeri 11 gibi yavaş olan Ram'lere verilen sınıftır. Örneğin Asus X550JK adlı dizüstünde 1600 mhz CL 11 Ram kullanılmaktadır. Bu çok yavaş bir Ram'dir ve Low version olarak tabir edilir.
 
@Recep Baltaş'ın dediği gibi low profile ram yükseklik bakımından daha kısa olan ramlerdir. Resimde gösterildiği gibidir. Ve genelde soğutucunun kapattığı ram slotları için idealdir. Low versiyon ise genelde cl değeri yüksek ramlerde kullanılmaktadır. (Standartlarda bu terim kullanılmayabilir fakat birçok alışveriş sitesinde bu tanım kullanılıyor.)
 

Dosya Ekleri

  • 30221558349l.jpg
    30221558349l.jpg
    92,1 KB · Görüntüleme: 718
Low düşük demek. Slow yavaş demek. Nerede yazdığına göre değişir. Öyle Low Version budur diye bir standart bilmiyorum ben. Low Profile var mesela. Düşük profilli, kısa bellek modülleri.

ASUS X550Jk model laptop almayı düşünüyorum. Şuradaki bilgisayar için kendileri 4GB ram takıp gönderebiliyor. Taktıkları ram ise Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Low Version Ram olarak geçiyor. Merak ettiğim bunun kötü mü yoksa iyi mi olduğu?
 
Asus X550JK'nın içerisindeki Ram CL değeri bakamından çok yavaş. Sanırım onun için low version diyorlar. Bende de aynısından var.
 
Asus X550JK'nın içerisindeki Ram CL değeri bakamından çok yavaş. Sanırım onun için low version diyorlar. Bende de aynısından var.

Bu durum avantaj mı yoksa dezavantaj mı anlayamadım? Örneğin bu modelin 4GB olanını alıp kendimiz daha iyisini takabilir miyiz? Bilgisayar sorun çıkarır mı?
 
X550JK'nın içerisinde tümleşik olarak geliyor Ram. Yani çıkartmanız mümkün değil. Farklı fekans değerine sahip bellek satın aldığınız zaman bir sürü hata ile kaşılaşıyorsunuz. Mavi ekrandan tutun da ekranın saçma sapan titremesine kadar. X550JK'nın içerisindeki bellek C11 olduğu için yok yavaştır. Gerçi ben bir dezavantajını görmedim. Oyun ve çizim amaçlı kullandığım için CL9 ile arasındaki farkı hissdemiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı