Lua nasıl öğrenilir?

KremJanti

Hectopat
Katılım
24 Haziran 2019
Mesajlar
147
Merhaba Roblox Studio'da oyun yapmak için Lua öğrenmek istiyorum daha öncesinden Python, PHP, JS temelleri olduğundan öğrenmekte sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum fakat kaynak bulamıyorum. Türkçe kaynak zaten yok bilen varsa bana kaynak önerebilir mi?
 
Türkçe kaynak zaten yok bilen varsa bana kaynak önerebilir mi?
BaranRoblox adında bir kanal var. Roblox Studio kullandığım zamanlarda ondan yeteri kadar yardım alabiliyordum. Bunun profesyonel ve yeterli bir eğitim kanalı olduğunu söylemiyorum tabii ki; eski eğitim videoları berbat. Ayrıca bir kaç tane daha yararlı Türkçe kaynak bulunuyor fakat kanal isimleri aklıma gelmiyor maalesef.

Udemy gibi platformlarda Türkçe Lua dersi yok zaten. İnternette bulunan Lua eğitimleri de Roblox Studio'da kullanılan Lua'dan biraz farklı oluyor, bu yüzden işe yaramaz. Elinizde sınırlı kaynak var; yeri geldiğinde yabancı kaynaklara başvurmak ve Studio'yu kendi başınıza kurcalamak zorundasını
 
Son düzenleme:
Lua için özel kurs vs yaygın değil sanırım.

Biraz syntax incelemelisin, çok basit zaten, if else for, table.pairs vs bakarsan çok şeyi anlamış olursun.

Ayrıca çoğu dil kadar ek araç desteği yok, mantıksal operatörler olduğuna şükredesi geliyor insanın.

Neyse, örnek pluginleri vs inceleyip onların ne işe yaradığını, hangi kodun hangi işlemi yerine getirdiğini anlamaya çalış.

Js ve php temelin olduğu için mantıksal operatörleri hızlıca anlarsın, gerisi de zaten Lua içerisinde kullanılan Roblox kütüphanesidir büyük ihtimalle.

Örneğin,

Bu sitedeki ilk örneğe baktığım zaman çoğu şeyi anlıyorum, sebep ise değişken isimleri ve fonksiyon isimleri İngilizce yazılmış.

Sen de baka baka, test ede ede kendini geliştirebilirsin.
 
Roblox scriptinde 2 tür var
1 Luau
2 LuaC
LuaU daha geniş ve daha iyidir oyun yapacaksan functionları öğrenip birde menü falan için gui yapman lazım eğer bunlarj bilmiyorsan direk toolboxu kullanabilirsin
 

Yeni konular

Geri
Yukarı