Lua nasıl öğrenilir?

• Konuyu başlatan Waly
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 449

Waly

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar Lua öğrenmek istiyorum, neden diye sorarsınız Roblox'da oyun yapmak yapmak veya bazı oyunlar için script yazmak vs. Şu anlık Lua bilgim 0 desem yeridir. ChatGPT'den kodlar alarak bir şeyler deniyorum olmuyor. Nereden öğrenebilirim ve ne kadar sürer?

Son düzenleyen: Moderatör:
Videolardan öğrenemezsin. Lua'nın kendi kitaplarından vs. öğrenebilirsin. Ben de eskiden Roblox'da oyun geliştirirdim ancak yasaklandıktan sonra işin para kısmında olduğumdan bırakmıştım.

Programlama bilmiyorsan sendelemen zaten normal. Önce syntax ve temel seviye (değişkenler, döngüler vb.) öğrenerek ve pratik ederek başla. Bir anda büyük projelere başlama. Küçük küçük başla sonra büyüt. Bunları öğrendikten sonra yavaş yavaş orta seviye şeylere girebilirsin. Tecrübe kazandıkça da daha gelişmiş projeler yapabilirsin. Destekleyici olarak learn lua veya lua'nın resmi belgelerini okuyabilirsin. Forumlara katılabilirsin, github'dan kod bulup okuyup anlamaya çalışabilirsin.

Programlama bilmiyorsan sendelemen zaten normal. Önce syntax ve temel seviye (değişkenler, döngüler vb.) öğrenerek ve pratik ederek başla. Bir anda büyük projelere başlama. Küçük küçük başla sonra büyüt. Bunları öğrendikten sonra yavaş yavaş orta seviye şeylere girebilirsin. Tecrübe kazandıkça da daha gelişmiş projeler yapabilirsin. Destekleyici olarak learn lua veya lua'nın resmi belgelerini okuyabilirsin. Forumlara katılabilirsin, github'dan kod bulup okuyup anlamaya çalışabilirsin.
Forum öneriniz var mı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı