Luamacros 2nd Klavye Makro Olarak Kullanmak

keremhann

Zeptopat
Daha fazla  
Öncelikle herkesi iyi günler dilerim.

Sorumu sormadan önce kısa bir açıklama yapacağım.

Eşim online müşteri temsilciliği yapmaktadır. Klavye kullanımı biraz yavaş olduğu için, müşterilerle yazışırken tek tuşla belli metinleri iletip hız kazanabilmesi için ona bir macroboard yapmayı planlıyorum. Bunu yaparken de normal bir klavye kullanarak 100 e yakın tuş ataması yapmak istiyorum. Kullandığı çok falza hazır metin var.

Yapmak istediğim şeyi aşağıda sizlere kısaca anlatmaya çalışacağım.

Laptopumda, onboard klavye ve iki adet harici klavye takılı olarak kullanmaktayım. Bu klavyelerden birini luamacros isimli macro programı ile tuşlarını haritalandırarak Autohotkey programı ile özel işlevler eklemek istiyorum.

Chatgpt ile konu üzerinde biraz bilgi edindim ama kod yazma bilgim olmadığı için olaya tam hakim olup, işlemi sonuca oluşturamıyorum.

Chatgpt istediğim kodları yazıyor fakat işlevlerde hata olduğunda ben bilmediğim için değiştirmesini istediğimde kodu hatalı düzeltip gönderiyor ve bu kez de çalışan bir işlevi bozuyor.

Benim sorum tam olarak aşağıdaki gibidir?

Luamacros ile tuşlarına haritalandırma yapmak istediğim klavyenin ID:0002 dir.

Bu (ID:0002) klavyedeki tüm tuşları, tuş kodlarına göre haritalandırıp, bu haritalandırdığım tuşların Autohotkey programında istediğim bir metni yazmasını sağlayabilir miyim?

Luamacros Haritalandırmasına Örnek
Esc (Tuş Kodu:27) - Haritalanmış Tuş F13
F1 (Tuş Kodu: 112) - Haritalanmış Tuş F14
F2 (Tuş Kodu 113) - Haritalanmış Tuş F15

Autohotkey İşlev Yüklemesine Örnek
F13 Tuşa Basınca - "Değerli üyemiz" yazar
F14 Tuşa Basınca - "Hoşgeldiniz" yazar
F15 Tuşa Basınca - "Nasıl yardımcı olabilirim" yazar.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yapılabilir, ama düzgün çalışmasını sağlamak zor olur. Örnek niteliğinde kod mevcut:

Klavye kimliğini almak ve klavye girdilerini dinlemeye kadar anlatılmış. Geriye de en basitinden koda gömülü bir şekilde yazı yazmak veya bir konfigrasyon dosyasına göre hareket etmek kalıyor.

Bana kalırsa ek klavye yerine tuş kombinasyonları kullanmanızı öneririm. Örneğin Alt + S kombinasyonu ile "Merhaba" yazılabilir. Hem de klavyeye hakimiyeti artar. Lua dosyasına yazarken kombinasyonları şu şekilde belirtebilirsiniz: ^ = Control, % = Alt, + = Shift, # = Win, & = Tab.

Çoğu program, temsilciye / komutları sunuyor. Sizde yoksa çalıştığınız yeri sorguların derim. Milattan önce kalmış sistemlerin hala aynen kullanılması sinir bozucu.

1695051097431.png

Yapılabilir, ama düzgün çalışmasını sağlamak zor olur. Örnek niteliğinde kod mevcut:

Klavye kimliğini almak ve klavye girdilerini dinlemeye kadar anlatılmış. Geriye de en basitinden koda gömülü bir şekilde yazı yazmak veya bir konfigrasyon dosyasına göre hareket etmek kalıyor.

Bana kalırsa ek klavye yerine tuş kombinasyonları kullanmanızı öneririm. Örneğin Alt + S kombinasyonu ile "Merhaba" yazılabilir. Hem de klavyeye hakimiyeti artar. Lua dosyasına yazarken kombinasyonları şu şekilde belirtebilirsiniz: ^ = Control, % = Alt, + = Shift, # = Win, & = Tab.

Çoğu program, temsilciye / komutları sunuyor. Sizde yoksa çalıştığınız yeri sorguların derim. Milattan önce kalmış sistemlerin hala aynen kullanılması sinir bozucu.

Eki Görüntüle 1948454
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Kullandığı sistem sizin gönderdiğiniz gibi # kullanarak cevaplar vermeye imkan sağlıyor ancak aynı anda 10 kişi bağlanabiliyor ve bu durumda kendisi # cevaplara bile yetişemiyor.

Bende bu sebepten ötürü böyle birşey yapma girişiminde bulundum ama işlem sandığımdan zor çıktı.

Sabaha kadar chatgpt ile savaş verdim. Sağolsun kendisi bir kod veriyor, kodda bir hata var, sadece hatayı düzeltecek kodu istiyorum. Yeni bir kod veriyor, çalışan işlev bozuluyor.

Nasıl yaparım diye uğraşıp duruyorum kısacası. Gönderdiğiniz makaleyi inceledim. Buna benzer bir makale ile bu serüvene başladım. Umarım sonuçlandırabilirim.

Ekte chatgpt nin yazdığı kodu da ekledim. Belki birilerinin yardımcı olmasına bir fikir diyerek.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230918_173531.jpg
    Screenshot_20230918_173531.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 31

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı