keremhann
Zeptopat
Daha fazla
Öncelikle herkesi iyi günler dilerim.
Sorumu sormadan önce kısa bir açıklama yapacağım.
Eşim online müşteri temsilciliği yapmaktadır. Klavye kullanımı biraz yavaş olduğu için, müşterilerle yazışırken tek tuşla belli metinleri iletip hız kazanabilmesi için ona bir macroboard yapmayı planlıyorum. Bunu yaparken de normal bir klavye kullanarak 100 e yakın tuş ataması yapmak istiyorum. Kullandığı çok falza hazır metin var.
Yapmak istediğim şeyi aşağıda sizlere kısaca anlatmaya çalışacağım.
Laptopumda, onboard klavye ve iki adet harici klavye takılı olarak kullanmaktayım. Bu klavyelerden birini luamacros isimli macro programı ile tuşlarını haritalandırarak Autohotkey programı ile özel işlevler eklemek istiyorum.
Chatgpt ile konu üzerinde biraz bilgi edindim ama kod yazma bilgim olmadığı için olaya tam hakim olup, işlemi sonuca oluşturamıyorum.
Chatgpt istediğim kodları yazıyor fakat işlevlerde hata olduğunda ben bilmediğim için değiştirmesini istediğimde kodu hatalı düzeltip gönderiyor ve bu kez de çalışan bir işlevi bozuyor.
Benim sorum tam olarak aşağıdaki gibidir?
Luamacros ile tuşlarına haritalandırma yapmak istediğim klavyenin ID:0002 dir.
Bu (ID:0002) klavyedeki tüm tuşları, tuş kodlarına göre haritalandırıp, bu haritalandırdığım tuşların Autohotkey programında istediğim bir metni yazmasını sağlayabilir miyim?
Luamacros Haritalandırmasına Örnek
Esc (Tuş Kodu:27) - Haritalanmış Tuş F13
F1 (Tuş Kodu: 112) - Haritalanmış Tuş F14
F2 (Tuş Kodu 113) - Haritalanmış Tuş F15
Autohotkey İşlev Yüklemesine Örnek
F13 Tuşa Basınca - "Değerli üyemiz" yazar
F14 Tuşa Basınca - "Hoşgeldiniz" yazar
F15 Tuşa Basınca - "Nasıl yardımcı olabilirim" yazar.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Sorumu sormadan önce kısa bir açıklama yapacağım.
Eşim online müşteri temsilciliği yapmaktadır. Klavye kullanımı biraz yavaş olduğu için, müşterilerle yazışırken tek tuşla belli metinleri iletip hız kazanabilmesi için ona bir macroboard yapmayı planlıyorum. Bunu yaparken de normal bir klavye kullanarak 100 e yakın tuş ataması yapmak istiyorum. Kullandığı çok falza hazır metin var.
Yapmak istediğim şeyi aşağıda sizlere kısaca anlatmaya çalışacağım.
Laptopumda, onboard klavye ve iki adet harici klavye takılı olarak kullanmaktayım. Bu klavyelerden birini luamacros isimli macro programı ile tuşlarını haritalandırarak Autohotkey programı ile özel işlevler eklemek istiyorum.
Chatgpt ile konu üzerinde biraz bilgi edindim ama kod yazma bilgim olmadığı için olaya tam hakim olup, işlemi sonuca oluşturamıyorum.
Chatgpt istediğim kodları yazıyor fakat işlevlerde hata olduğunda ben bilmediğim için değiştirmesini istediğimde kodu hatalı düzeltip gönderiyor ve bu kez de çalışan bir işlevi bozuyor.
Benim sorum tam olarak aşağıdaki gibidir?
Luamacros ile tuşlarına haritalandırma yapmak istediğim klavyenin ID:0002 dir.
Bu (ID:0002) klavyedeki tüm tuşları, tuş kodlarına göre haritalandırıp, bu haritalandırdığım tuşların Autohotkey programında istediğim bir metni yazmasını sağlayabilir miyim?
Luamacros Haritalandırmasına Örnek
Esc (Tuş Kodu:27) - Haritalanmış Tuş F13
F1 (Tuş Kodu: 112) - Haritalanmış Tuş F14
F2 (Tuş Kodu 113) - Haritalanmış Tuş F15
Autohotkey İşlev Yüklemesine Örnek
F13 Tuşa Basınca - "Değerli üyemiz" yazar
F14 Tuşa Basınca - "Hoşgeldiniz" yazar
F15 Tuşa Basınca - "Nasıl yardımcı olabilirim" yazar.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.