LUA'nın kullanım alanları nedir?

• Konuyu başlatan Melys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.062

Melys

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
LUA yazılım dilini öğrenmeye başladım. Kullanım alanları nedir? Oyun geliştirmek için Unity ile kullanmam mümkün mü? GTA'ya Minecraft'a mod kodlamam mümkün mü LUA ile?

LUA yazılım dilini öğrenmeye başladım. Kullanım alanları nedir? Oyun geliştirmek için Unity ile kullanmam mümkün mü? GTA'ya Minecraft'a mod kodlamam mümkün mü LUA ile?

Bir program var mcreator diye bu programda kodlamasız Minecraft modları yapabilirsiniz.

xLua ile Lua'yı C# yerine kullanabilirsin, yani Unity de kullanabilirsin evet. Minecraft için sadece Java mevcut. GTA V modları da C# ile yazılıyor diye biliyorum yine xLua kullanırsın.

Bir program var mcreator diye bu programda kodlamasız Minecraft modları yapabilirsiniz.
Kodlamasız yapmak amacım değil Python ve C#'a hakimim. LUA çok güzel gözüktü gözüme öğrenmeye başladım ama kullanım alanlarını bilmiyorum. Ama yine de teşekkür ederim.

xLua ile Lua'yı C# yerine kullanabilirsin, yani Unity de kullanabilirsin evet. Minecraft için sadece Java mevcut. GTA V modları da C# ile yazılıyor diye biliyorum yine xLua kullanırsın.
Teşekkür ederim. Biraz araştırdım roblox bu dil ile yazılıyormuş keşke roblox sevsem :D.

Genelde oyunlarda script yazmak için kullanılıyor hocam. Oyunların modlarında script yazmak için genelde Lua isterler.

Teşekkür ederim evet biraz araştırdım GTA 5 LUA+C# kullanmak lazımmış. GTA san andreras lua ile oluyormuş. GTA san aşığı birisi olarak öğrenmeye devam edeceğim.

Roblox, Garry's Mod, Minetest için script dili. Godot oyun motorunda da kullanabilirsiniz.

Bir de metin editörü neovim'e plugin yazabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı