LUA yazılım dilini öğrenmeye başladım. Kullanım alanları nedir? Oyun geliştirmek için Unity ile kullanmam mümkün mü? GTA'ya Minecraft'a mod kodlamam mümkün mü LUA ile?
Kodlamasız yapmak amacım değil Python ve C#'a hakimim. LUA çok güzel gözüktü gözüme öğrenmeye başladım ama kullanım alanlarını bilmiyorum. Ama yine de teşekkür ederim.Bir program var mcreator diye bu programda kodlamasız Minecraft modları yapabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Biraz araştırdım roblox bu dil ile yazılıyormuş keşke roblox sevsemxLua ile Lua'yı C# yerine kullanabilirsin, yani Unity de kullanabilirsin evet. Minecraft için sadece Java mevcut. GTA V modları da C# ile yazılıyor diye biliyorum yine xLua kullanırsın.
Genelde oyunlarda script yazmak için kullanılıyor hocam. Oyunların modlarında script yazmak için genelde Lua isterler.Kodlamasız yapmak amacım değil Python ve C#'a hakimim. LUA çok güzel gözüktü gözüme öğrenmeye başladım ama kullanım alanlarını bilmiyorum. Ama yine de teşekkür ederim.
Genelde oyunlarda script yazmak için kullanılıyor hocam. Oyunların modlarında script yazmak için genelde Lua isterler.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.