Lubuntu 24.04 laptop'ta bluetooth grafik yüzü açılmıyor

emirdostum

Zeptopat
Daha fazla  
Aşağıdaki çubuktan Bluetooth simgesine tıklayıp açtığımda programın çerçevesi açılıyor ama içi boş bir şekilde. Birkaç saniye o şekilde duruyor ardından kapanıyor. Sağ tıklayıp Bluetooth'u kapatıp açabiliyorum, yine aynı yerden eklentilerini açabiliyorum, dosya gönder ekranı da açılıyor, ama Bluetooth çalışmıyor. Bayağı araştırdım, denedim ama çözüm bulamadım. Linux'a yeniyim çözemedim. Yardımcı olur musunuz, olursanız çok sevinirim. Ayrıca Bluetooth bluemani silip tekrar yükledim bir şey değişmedi. Ayrıca demeyi unutmuşum bu sorun bazen normale dönüyor. Bu konuda hiçbir şey yapmama rağmen. Mesela en yakın dün sorunsuz çalışıyordu. Kulaklığımı rahatça bağlayabildim. Ama geri kalan zamanın büyük bölümünde bahsettiğim sorun var. Sorunsuz çalıştığında da laptopu kapatana kadar, kapatıp açtıktan sonra çalışıp çalışmayacağı belli değil.

Bugün laptopu zaman içinde 3 kere kapatıp açtım her açışımda kontrol ettim çalışıyor mu diye.
Son açışım yani şu an sorunsuz çalışıyor ancak kapattıktan sonra tekrar açtığım da çalışmayacak bu şekilde hep.

Aşağıdaki çubuktan Bluetooth simgesine tıklayıp açtığımda programın çerçevesi açılıyor ama içi boş bir şekilde. Birkaç saniye o şekilde duruyor ardından kapanıyor. Sağ tıklayıp Bluetooth'u kapatıp açabiliyorum, yine aynı yerden eklentilerini açabiliyorum, dosya gönder ekranı da açılıyor, ama Bluetooth çalışmıyor. Bayağı araştırdım, denedim ama çözüm bulamadım. Linux'a yeniyim çözemedim. Yardımcı olur musunuz, olursanız çok sevinirim. Ayrıca Bluetooth bluemani silip tekrar yükledim bir şey değişmedi. Ayrıca demeyi unutmuşum bu sorun bazen normale dönüyor. Bu konuda hiçbir şey yapmama rağmen. Mesela en yakın dün sorunsuz çalışıyordu. Kulaklığımı rahatça bağlayabildim. Ama geri kalan zamanın büyük bölümünde bahsettiğim sorun var. Sorunsuz çalıştığında da laptopu kapatana kadar, kapatıp açtıktan sonra çalışıp çalışmayacağı belli değil.

Ayrıca PC ilk açıldığında Bluetooth kapalı oluyor. Elle açmam gerekiyor, ve Bluetooth kapalıyken açtığımda her zaman ki hatayı vermeden önce normal çalışıp önce etkinleştirmeniz gerek diyor. Etkinleştir dedikten sonra yine aynı şekil çalışmamaya devam ediyor.
Şöyle bir şey fark ettim, şu anki Bluetooth'un doğru şekilde çalıştığı açışımda başlangıçta Bluetooth açık geldi. Çalışmadığı zamanlar kapalı geliyor. Ne işe yarar bu bilgi bilmiyorum.

Hocam bakabilme şansınız var mı? Yardımcı olur muydunuz?😀@Rona

@Rona

Arkadaşlar sorunu çözdüm. Araştırmam sonucunda, dualboot kullanıldığında Bluetooth kafayı yiyebiliyormuş. Modülleri kaldırıp tekrar yüklediğinizde yani kaldırdıktan sonra özel olarak yüklemenize gerek yok, yeniden başlattığınızda sistem geri yüklüyor. Bu şekilde sorunu çözebilirsiniz aynı sorun sizde de varsa.

Dosya Ekleri

• screen.jpg
    screen.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı