Lubuntu. Me ve lubuntu.net arasındaki fark nedir?

OzanÜ.58

Centipat
Yakın zaman içerisinde aktif kullanmadığım notebook için Linux önerisi istediğimde Lubuntu ile karşılaştım, kurulum yapmak için ISO dosyasını indirmek istediğimde iki farklı site ile karşılaştım Lubuntu.me Ubuntu sitesi içerisinde belirtilirken Lubuntu.net'in neden var olduğunu anlamış değilim yabancı forumlarda birkaç konuya rastladım ama çeviri ile pek bir şey anladığım söylenemez, Lubuntu.me üzerinde 32 Bit desteği 18.04 sürümünde bulunuyorken Lubuntu.net 19.04 sürümünde 32 Bit indirme linki ile karşılaştım kurulumu Lubuntu.me üzerinden aldığım dosya ile tamamladım. Bu konuya beni ve elbet bu konuda kafası karışık olan kullanıcıları aydınlatmanız adına bilgilerinizi bekliyorum.

Pek bir fark göremedim açıkçası fakat .net sitesinde 20.04 ve sonrası yok.
Daha çok eski sürümler bulunuyor, sanırım Lubuntu'ya artık .me den devam edecekler.
Sistem için bu dağıtım iyi:

Pek bir fark göremedim açıkçası fakat .net sitesinde 20.04 ve sonrası yok.
Daha çok eski sürümler bulunuyor, sanırım Lubuntu'ya artık .me den devam edecekler.
Sistem için bu dağıtım iyi:
.me 18.04 sürümünden 20.04 sürümüne atlıyor .net'de ise dediğiniz gibi 19.04 sürümü bulunuyor biraz kafa karıştırıcı oluyor. Öneriniz için teşekkür ederim ilk deneyimim Mint Xfce ile oldu 1 günlük bir kullanım sonrası başka bır dağıtım arayışına girdim tabiki beklediğim performansı alamadım, 2 gündür cihazımda Lubuntu kurulu performansı şuanlık iyi olduğunu düşünüyorum tek sorunum sürücü kontrolleri hakkında bilgi edinebilmek Intel için Linux dağıtımlarında pek sorun olmadığı söyleniyor tarayıcı üzerinde 720p izlemek istediğimde izin vermiyor denilebilir bunun kaynağı sürücü ile alakalı mı yoksa cihazın donanımı video kalitesini karşılamadığından mı ve vlc üzerinden 720p izliyebiliyorken 1080p açmıyor dosya uzantıları mkv geri dönüşünüz için teşekkür ederim.
@292941 AntiX ve Bodhi'yi ben de severim.
Sizin önerileriniz de aynı o zaman değil mi ?

AntiX ve Bodhi çok daha hafiftir.
Beklentim 720p ve 1080p videoları tarayıcı üzerinden olmasada medya oynatıcılarından rahatlıkla izleyebileceğim bir sistem kurabilmek ve tarayıcı üzerinde rahat gezinebilmek Lubuntu tarayıcıyı video dışında sağlıklı kullanmama elverişli olsada medya oynatıcılarında önceki xp performansımın aynısı ile karşılaştım acaba sürücüler ile alakalı bir eksik durum var mı yoksa donanım bu performansın üzerine çıkamıyor mu ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı